Eestlastega tihedalt seotud odaviskaja käis nõiaarsti juures: ta isegi ei puudutanud mind, aga lubas, et kõik saab korda

Henry Lääne
Copy
Kim Amb.
Kim Amb. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Kui praegu hoiab Eesti rahvas pöialt, et odaviskaja Magnus Kirt taastuks probleemideta õlavigastusest, siis tema treeningukaaslane Kim Amb on oma õlamurest jagu saanud. Sealjuures käis ta ka tohtri juures, keda peab nõiaarstiks.

Intervjuus Aftonbladetile meenutas Amb 2011. aastat. Probleemid õlaga olid jõudnud nii kaugele, et ta ei saanud öösiti magada ning harjutamine tegi olukorra vaid halvemaks.

Ambi õlg oli ülekoormatud. Kuna ta ei tahtnud lõikuslauale heita, käis ta erinevate tohtrite juures ning sai erinevaid arvamusi. Aftonbladeti ajakirjanik küsis, kes oli kõige imelikum arst?

«Mees, kes...Ma ei tea, mida ta tegi,» oli Amb aus. «Lebasin pingi peal ja ta skanneeris oma kätega mu keha. Ta isegi ei puudutanud mind, kuid lubas, et kõik saab korda. Ei saanud.

Ta oli nõiaarst. Läksime 2016. aastal hoopis artroskoopilisele puhastamisele. Sealne doktor ütles, et õlg näeb üldjoontes kena välja, aga mõni osa oleks nagu kogenud 20raundilist poksimatši. Õlg oli kohati väga kulunud,» pajatas Amb.

2017. aastaks suutis ta õlavalu seljatada ning sai taas võistlemisest ja treenimisest rõõmu tunda. Mullu viis ta oma isikliku rekordi 86.03 peale, Doha MMil teenis ta 80.42ga kaheksanda koha.

Muide, kui Kirt on Ambi treeningukaaslane, siis rootslase elukaaslaseks on kergejõustikumänedžer Kadri Kallas. Eesti kolmnurga lõpetab Indrek Tustit, kelle näpunäidete järgi odamees harjutab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles