Olümpiavõitja Itaalia koroona-katastroofist: kirstud seisavad surnuaia kõrval virnas, sest pole kedagi, kes neid mataks (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Michela Moioli.
Michela Moioli. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

2018. aasta Pyeongchangi taliolümpia tšempion Michela Moioli rääkis avameelselt ülimalt nukrast olukorrast Itaalias. 

Ulatuslik koroonaviirus on Euroopas kõige tõsisemalt räsinud Saapamaad, tulipunktiks põhjaosas asuv Bergamo. 24-aastane itaallanna on viimastel nädalatel näinud kodukohas hirmuäratavaid vaatepilte. 

«Meil käiks nagu sõda,» tunnistas Moioli. «Linn oleks nagu mahajäetud. Kostuvad vaid matuste märgiks kirikukellad ja kiirabi sireen. Surnuaia kõrval seisavad kirstud rivis, sest pole inimesi, kes need maha mataks. Iga perekonna vähemalt üks liige on koroonaviirusesse nakatunud.»

Kuigi paljud Covid-19 nakatujad paranevad, on tegemist ohtliku viirusega, eriti vanematele inimestele. Bergamos ületas surnute arv eile 100 piiri, üle Itaalia on koroonale alla vandunud ligi 5000 inimest. 

Haigus sai saatuslikuks Moioli vanaemale, tema vanaisa viibib praegu intensiivravis. «Matus kestis vaid viis minutit. Meil polnud isegi aega kogu perekonda kokku kutsuda,» nentis sportlane. «Nüüd palvetame vanaisa Antonio eest. Kui see õudus ükskord läbi saab, siis tuleb see itaallastele isegi kasuks. Inimesed muutuvad paremaks ja pole enam nii isekad.»

Itaalias väljus viirus kontrolli alt, sest esialgu ei suhtunud kohalikud sellesse eriti tõsiselt. Tänaseks on nakatunute arv kerkinud enam kui 53 000-ni. Haigusest on paranenud veidi üle 6000 inimese.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles