USA sats meenutab Joel Lindperet heldimusega: tema väravad ja söödud jäävad alatiseks klubi ajaloo lahutamatuks osaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Joel Lindpere (vasakult teine) koos Thierry Henry (vasakul) ja teiste tiimikaaslastega tähistamas.
Joel Lindpere (vasakult teine) koos Thierry Henry (vasakul) ja teiste tiimikaaslastega tähistamas. Foto: Mike Stobe / AFP

Kümmekond aastat tagasi New Yorgis Red Bullsi jalgpallitiimis mänginud Joel Lindpere jääb alatiseks klubi legendi hulka. 

Endine poolkaitsja liikus ookeani taha 2010. aastal, liitudes suurlinnas värskelt loodud Red Bullsiga. Lindpere kirjutas end kohe rasvaselt klubi ajalukku, lüües kodumängus brasiillaste Santose vastu tiimi esimese ametliku värava. 

«Staadion oli rahvast pungil. Tean, et mängu korraldamiseks kulunud summa oli meeletu, võistkond tegi väga suure investeeringu,» meenutab Lindpere endisele koduklubile antud intervjuus. «Tean, et esimese mängu puhul oli tribüünil ka Franz Beckenbauer. Vastastiimis oli Neymar. Ameerikast meelitati kohale väga nimekas tiim.»

Ta jätkas: «Olen väga õnnelik, et lõin esimese värava. On väga meeldiv olla võistkonna ajaloo oluline osa. Sain kohe kinnitust, et tulin tiimi, kuhu hästi sobin. Nägin, et saan tiimikaaslastele loota ja fännid toetavad mind. Santose alistamisega sai kogu võistkond enesekindlust. Mõisteti, et võime korda saata suuri asju.»

Tõsi, Santosega kohtumine oli kõigest kontrollmatš, ent tekitas kõvasti ažiotaaži. Kirsiks tordil on aga tõik, et Lindpere lõi Red Bullsi esimese värava ka USA kõrgliigas. Kokku veetis eestlane New Yorgis kaks hooaega, jõudes 104 matšis sihile 17 korral. Lisaks jagas ta kaaslastele arvukalt väravasööte.  

«Mul on sellest ajast väga palju häid mälestusi,» sõnas endine Eesti koondislane. «Nendele väljakutele astumine oli mulle väga oluline. Tulevikus saan hangitud kogemusi, teadmisi ja tunnet edasi anda noortele.»

Ka võistkond meenutab Lindperet vaid hea sõnaga. «Tema väravad ja söödud jäävad alatiseks klubi ajaloo lahutamatuks osaks,» seisab klubi kodulehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles