Barcelona on sunnitud kärpima nii jalg- kui ka korvpallistaaride palka (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lionel Messi ja Ansu Fati väravat tähistamas.
Lionel Messi ja Ansu Fati väravat tähistamas. Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Koroonaviiruse pandeemia mõjutab isegi vägevamaid, Barcelona spordiklubi peab tõenäoliselt raskel ajal minema mängijate palga kallale. 

Kataloonia hiid haldab tipptasemel nii jalg- ja korvpalli võistkondi, oma osa saavad ka käsipall ja väiksemad alad. Barcelona kroonjuveel on kindlasti vutitiim, mistõttu liiguvad nende ümber ka suurimad summad. 

Väga kõrgele tasemel on viidud ka korvpallisats, mitmete portaalide andmetel toimetakse Euroliigas kõrgeima eelarve, 41 miljoni euroga. Tänavu palgati Euroopa tippmängijad, et üle pika aja taas Vana Maailma tugevaim korvpallisari võita. 

Koroonaviirus lõi aga kõik kaardid sassi. Spordimaailm seiskus ning võistkonnad kaotavad seetõttu meeletuid summasid. Hispaania meedia andmetel pole soodsas olukorras isegi Barcelona sugune suurklubi.

Mundo Deportivo kirjutab, et eile pöördusid klubijuhid jalgpalli esindustiimi poole potentsiaalse palgakärpe teatega. Täna said sama uudise korvpallurid. Tõsi, viimaste väike õlekõrs on, et võib-olla vutimeeste pealt tehtavad säästud, ent see näib ebatõenäoline. 

Esimesena kuulis korvpallisatsis uudisest horvaadist kapten Ante Tomic. Tema edastas sõnumi ülejäänud mängijatele, kes omakorda agente teavitasid. Eeldatavalt võivad mõned pallurid sellest mässu tõsta, ent klubi loodab, et mõistetakse olukorra tõsidust. 

Ilmselt vaadatakse iga sportlasega seonduvat ka individuaalselt. Näiteks Lionel Messi teenib nädalas üle 550 000 euro, samal ajal kui näiteks tema tiimikaaslane Ansu Fati kasseerib parimal juhul miljoni aastas.

Praeguse seisuga pole teada, kas ja millal erinevad liigad võiks hooajaga jätkata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles