Prantsusmaa tipplaskesuusataja lõpetas karjääri: mis lõbu on suusatada plusskraadidega kunstlumel?

Henry Lääne
Copy
Celia Aymonier.
Celia Aymonier. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP

Legendaarse Martin Fourcade'i kõrval tõmbas pärast lõppenud hooaega karjäärile joone alla ka teine Prantsusmaa tipplaskesuusataja Celia Aymonier.

2015. aastal laskesuusatamisele käe andnud Aymonier - varem tegeles ta murdmaasuusatamisega - on küll kõigest 28-aastane, kuid ei soovi rohkem tippspordiga tegemist teha. «Alates minu karjääri algusajast on maastikud ja lumeolud palju muutunud.

Esitasin endale küsimuse, mis lõbu on suusatada plusskraadidega kunstlumel ja treenida lühendatud radadel, et lund säilitada? Mul pole vastust, küll tean aga, et minu ideaal loodusest ja värskest õhust on teine,» kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Nii nagu endisele murdmaasuusatajale kohane, oli Aymonier laskmisega tihtipeale hädas. Sellest hoolimata võitis ta MMilt ühe pronksi, tulles 2017. aastal Prantsusmaa naistega teatesõidus kolmandaks.

Tänavusel MMil Anterselvas jäi tema parimaks kohaks ühisstardis välja sõidetud 11. positsioon. Lisaks oli Aymonier sprindis 15.

Murdmaasuustamises jäi Aymonier' parimaks tiitlivõistluste kohaks neljas, mille ta teenis koos Prantsusmaa naistega 2014. aastal Sotši taliolümpial. Medal jäi siiski kaugele, sest pronksi noppinud Rootsi edestas neid 44,1 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles