Malachowski: Tokyo mängudest võib kujuneda «Surmaolümpia»

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Piotr Malachowski.
Piotr Malachowski. Foto: Andrej Isakovic

Karjääri viimasteks olümpiamängudeks valmistuv kettaheitja Piotr Malachowski palus Rahvusvahelises Olümpiakomiteel (ROK) tõsiselt kaaluda, kas olümpiamängude pidamine planeeritud ajal on ikkagi mõistlik.

2020. aasta Tokyo suveolümpia peaks algama 24. juulil. Koroonaviirus on maailma spordikalendri aga pea peale pööranud ning võib mõjutada ka olümpiamänge.

Kahekordse kettaheite olümpiahõbeda Malachowski sõnul on ROKil vaja teha raske otsus. «Kogu situatsioon on raske. Mitte ainult minu, vaid ka kõikide teiste olümpiaks valmistuvate sportlaste jaoks. Mõne jaoks on olümpia elu tippsündmus. Eriti just nendele, kes on jõudnud teatud vanusesse. Minu jaoks on tegu viimaste olümpiaga, kuid loodetavasti seab ROK esiplaanile sportlaste tervise,» sõnas 36-aastane poolakas.

Malachowski sõnul pole vaja olümpiat tingimata 2021. aastasse lükata. Piisaks ka sellest, kui mängud toimuksid mõned kuud planeeritust hiljem. «Olümpiamänge on võimalik edasi lükata, näiteks novembrisse või detsembrisse. Olukord muutub siis paremaks ning oleme ka mängudeks paremini valmistunud,» rääkis Malachowski.

«Kui tippspordis asju kiirustatult teha, tõuseb vigastada saamise oht. Kõik, mida me lõpuks soovime, on näidata fännidele häid esitusi. Keegi ei taha, et Tokyo olümpiast kujuneks «Surmaolümpia», kust paljud sportlased naasevad vigastusega,» sõnas kettaheitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles