«Võrguplatsid korda!» tuleb taas – Eesti saab juurde 10 mängukorras võrkpalliväljakut

Postimees Sport
Copy
Eesti Võrkpalli Liit alustas üheksandat korda projekti «Võrguplatsid korda!».
Eesti Võrkpalli Liit alustas üheksandat korda projekti «Võrguplatsid korda!». Foto: Eesti Võrkpalli Liit

Eesti Võrkpalli Liidu ja Oma Ehitaja koostöös toimub sel suvel taas üle-eestiline projekt «Võrguplatsid korda!», mille raames saab Eesti juurde kümme mängukorras võrkpalliväljakut.

«Võrguplatsid korda!» toimub juba üheksandat korda. Varasema kaheksa aasta jooksul on Eesti Võrkpalli Liit koostöös Credit24, Oma Ehitaja ning Tallinna Spordi- ja Noorsooametiga korrastanud ja rajanud üle Eesti erinevatesse kohtadesse 100 võrkpalliväljakut. Nii jõuame sel suvel 110 väljakuni. Projekti suurtoetajana jätkab ehitusettevõte Oma Ehitaja, kes tarnib väljakute korrastamiseks ja komplekteerimiseks vajalikud vahendid.

«Palliplats kodukohas on tähtis meie rahva tervise jaoks üldisemalt. Võrkpallimäng jaanipäeval enne šašlõkki mõjuks kõigi enesetundele ja tervisele hästi. «Võrguplatsid korda!» on just selline projekt, mille peale tasub praegu mõelda ja ettevalmistusi tegema hakata, sest usun, et varsti saame rasketest aegadest üle ja oskame varasemast veelgi rohkem ühistegevusi, õues liikumist ja head tervist hinnata.» ütles Oma Ehitaja juht Kaido Fridolin.

«Eesti on ju võrkpallimaa ja ala populaarsuse kasvuga tekib ka aina suurem nõudlus väliväljakute järele. Ääretult hea meel on tõdeda, et Oma Ehitus on tänuväärsele projektile taas õla alla pannud.» sõnas Eesti Võrkpalli Liidu rannavõrkpalli projektijuht Tauno Lipp.

Konkursile on oodatud osalema kõik, kes vastavad järgmistele kriteeriumitele:

  • Taotleja võimekus platsi ehitamiseks ja iga-aastaseks hooldamiseks;
  • Võrkpalliväljakule on tagatud avalik ligipääs ja väljak asub avalikult nähtavas ning ligipääsetavas ohutus kohas. Asukoha kohta peab taotleja lisama taotlusesse vabas vormis kinnituse kooskõlastuse kohta koos KOVi või eraomaniku kontaktandmetega;
  • Lisada visioon väljaku aktiveerimiseks (miks antud piirkonda oleks võrkpalliplatsi vaja, näiteks plaan korraldada kohalikke võrkpalliturniire, harrastuspordi võimaluste nappus jne.);
  • Lisada asukoha plaan, fotod asukohast, võimalikud muud materjalid.

«Võrguplatsid korda!» taotlused tuleb saata meiliaadressile tauno.lipp@volley.ee hiljemalt 15. aprillil.

Taotluste hindamiseks on moodustatud žürii, kuhu kuuluvad Kaido Fridolin, Hanno Pevkur, Helen Veermäe, Rivo Vesik ja Kert Toobal. Žürii valib välja kuus paremat taotlust, mis lähevad sel aastal teostamisele. Samuti otsustab žürii millised 10 taotlust pääsevad rahvahääletusele. «Võrguplatsid korda!» rahvahääletus toimub Postimehe veebikeskkonnas 20. kuni 27. aprillini. Neli rahvahääletusel enim toetushääli saanud taotlust pääsevad «Võrguplatsid korda!» lõpliku valiku hulka.

Projekti «Võrguplatsid korda!» reeglid leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles