Rootslased pingutavad: kas MM-ralli kolib põhja poole paremaid tingimusi otsima?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Ott Tänak Rootsi rallil 2020.
Ott Tänak Rootsi rallil 2020. Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Autoralli maailmameistrivõistluste etappi korraldav Rootsi soovib järgmisel aastal garanteerida talvised olud ja taotleb võistluse viimist Östersundi piirkonda, kirjutab Soome rahvusringhääling.

Tänavusel hooajal lühendati Rootsi ralli kehvade lumeolude tõttu üheksale kiiruskatsele ja võistlus toimus peamiselt poristel teedel. Rahvusvahelise Autoliidu pealik Jean Todt ütles, et midagi sarnast enam juhtuda ei saa. Mootorispordiklubi VMT Jämtland on teinud ettepaneku viia Rootsi ralli põhja poole, kus on oluliselt talvisemad olud.

«Jämtland, mille keskne asukoht on Östersund, võib tagada Rootsi piirides parimad teeolud. Jämtlandis on teed talvel alati jäised ja lumised,» ütles klubi juhataja Thomas Fuchs, kelle sõnul on Östersundist 60 kilomeetri raadiuses spetsiaalselt katsete läbiviimiseks 950 kilomeetrit teid ja erinevaid marsruudivõimalusi vähemalt kolm.

Talisportlastele, eriti laske- ja murdmaasuusatajatele, on Östersund tuttav paik, sest seal on sisuliselt kogu aeg ideaalsed tingimused. Mullu toimusid seal laskesuusatamise maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles