Ralliportaal: kõrbetirtsud ohustavad Keenia MM-etappi

Postimees Sport
Copy
Safari ralli 2019. aastal.
Safari ralli 2019. aastal. Foto: TONY KARUMBA/AFP

Ralliportaal Dirtfish kirjutab, et Keenia MM-etappi ohustavad kõrbetirtsud, kes hävitavad vilja. Seetõttu on kartus, et miljonid inimesed jäävad toiduta ning majandus saab suure hoobi.

Kõrbetirtsud said rõõmusõnumi tunamullu mais, kui Aafrikas möllanud tsüklon tekitas neile kasvamiseks suurepärased tingimused. Dirtfish kirjutab, et kõrbetirtsude populatsioon on viimase 50 aasta suurim.

ÜRO toidu- ja põllumajanduseosakonna hinnangul on olukord Keenias, Etioopias ja Somaalias eriti normidest väljas. Tõsi, Keenia ralli tegevjuht Phineas Kimathi ütles, et kõrbetirtsud ei sea võistluse toimumist ohtu.

«Kõrbetirtsud on Somaalia piiri lähedal, mis on enam kui 400 km eemal,» lausus ta. «Meil on väga vähe kõrbetirtse. Ma ei tea, kust te oma teavet saate, kuid meie riigis pole nendega probleeme. Pealegi, kui hakkab vihma sadama, peaksid tirtsud kaduma. Vihmahooaeg algab õige pea,» lisas Kimathi.

Kõrbetirtsude tapmise on teinud keerulisemaks koroonaviirus. Tirtsude hävitamiseks on vaja importida putukamürki, kuid viiruse tõttu ei võta Keenia rahvusvahelisi lende vastu.

Aafrika ainus MM-etapp peaks toimuma 16.-19. juulini. Koroonaviiruse tõttu pole aga mõistlik seda kivisse raiuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles