Norra suusaliit kaotab koroonaviiruse tõttu mitu miljonit eurot, rootslased rõõmustavad

Henry Lääne
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Koroonaviiruse põhjustatud kriis annab maailma majandusele selge hoobi. Mõistagi tunneb selle mõju ka sport ning puutumata ei jää isegi rikka Norra riigi atleedid ja alaliidud.

Näiteks raporteerib väljaanne VG, et Norra suusaliit võib kaotada kuni ligikaudu 4,5 miljonit eurot. Naistekoondise peatreener Ole Morten Iversen tõdes, et seetõttu võib koondislaste arv väheneda. Kui palju tuleb aga püksirihma koomale tõmmata, pole praegu selge. «See võib olla üks või viis. Või rohkemgi,» ütles Iversen.

Koroonaviiruse majandusmõju tuntakse ka Rootsi spordis, kuid nende suusaliit on rahaliselt paremas seisus. Alaliidu juhi Ola Strömbergi sõnul on svenssonite pangakontol pikutamas umbes 7,3 miljonit eurot. «Oleme valmistunud erinevateks stsenaariumiteks,» ütles Strömberg, lisades, et koondislaste arv peaks tuleval hooajal jääma tänavusega võrreldes samaks.

Direktori sõnul on Rootsi murdmaasuustamine rahaliselt heas seisus tänu sportlaste suurepärastele tulemustele. Tänu priskele säästukontole suudavad nad Strömbergi teatel üle elada mitu kehva aastat.

Rootsi meedia hõõrub norralaste kehva seisu vaadates käsi kokku. Näiteks avaldas väljaanne Expressen artikli, mille pealkiri ei jätnud kahetimõistmiseks ruumi: «Rootsi rõõm suures Norra kriisis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles