Itaalia jalgpallikoondise peatreener koroonakriisist: keegi polnud valmis selliseks maapealseks põrguks

Henry Lääne
Copy
Roberto Mancini.
Roberto Mancini. Foto: Alvaro Barrientos/AP

Koroonaviirus on puudutanud ka Itaalia jalgpallikoondise peatreenerit Roberto Mancinit. «Mu õde helistas mulle ja ütles, et minu lapsepõlvesõber suri viiruse tõttu. Mängisime kunagi koos vutti,» kurvastas juhendaja La Gazzetta dello Spordi veergudel.

55-aastane peatreener on sündinud Iesis, mis ei asu küll riigi põhjaosas, kuid koroonaviirus on Itaalias jõudnud sisuliselt kõikjale. Seetõttu muretsebki Mancini oma vanemate pärast, kes elavad siiani Iesis.

Kõige suurema hoobi on saanud Bergamo piirkond. Seal on surnud sadu inimesi ning linna krematooriumid on nii täis, et sõjavägi on pidanud hukkunuid viima mujale.

«Bergamost lahkuvate sõjaväekolonnide nägemine oli nagu hoop näkku,» ütles Mancini. «Keegi polnud valmis selliseks maapealseks põrguks. On absurdne ja täiesti vastuvõetamatu, et inimesed surevad, kuna intensiivravis pole piisavalt voodikohti.»

Küll kiidab Mancini Itaalia meditsiinitöötajaid. «Nad on nagu kangelased, usaldan neid täielikult. Tänu sellele pole ma kordagi mõelnud Itaaliast lahkumise peale.»

Mängijana 1990. aastal MMil Itaaliaga pronksi võitnud Mancini on juhendanud mitmeid tippklubisid, näiteks Milano Interit ja Manchester Cityt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles