Venemaa korvpalliklubi taasalustas treeninguid, aga lubas ameeriklased koju

Toimetas Ville Arike
Copy
Himki liider Aleksei Šved viskel.
Himki liider Aleksei Šved viskel. Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

VTB Ühisliigat juhtiv Himki korvpallimeeskond taasalustas nädalavahetusel treeninguid, vaatamata asjaolule, et Venemaal olukord koroonaviiruse osas üha halveneb. Päev hiljem lubati aga ameeriklastest mängijatel koju minna.

«Andsime mängijatele puhkuseaega, kuid nüüd alustasime jälle treeningutega. Ehitame graafiku üles vastavalt Euroliiga ja Ühisliiga antud kuupäevadele. Püüame teha nii, et 10. aprilliks oleksid kõik vormis ja valmis hooaega jätkama,» rääkis Himki peadirektor Pavel Astahhov portaalile RIA Novosti pühapäeval.

«Igatseme väga mängude ja korvpalli järele, tahame neid emotsioone, mida korvpall pakub. See on meie lemmikmäng, lemmiktöö, kuid oleme praegu force majeure'i olukorras. On raske hinnata, kas mängud saavad pärast 10. aprilli jätkuda. Selle põhjal, milline on koroonaviirusega olukord Euroopas, kus kõik läheb ainult halvemaks... Ka meie maal suureneb nakatunute hulk üha. Keegi ei tea, millal jälle mängida saab.»

Eile tuli teade, et Himki lubab kõigil ameeriklastest leegionäridel mängupausi ajal kodumaale naasta. Samas on meeskonnas ka Rootsi äss Jonas Jerebko, serblane Stefan Jovic ning lätlased Janis Timma ja Dairis Bertans. Treeneritebrigaadi kuulub neli leedulast eesotsas peatreener Rimas Kurtinaitisega.

Täna lõuna ajal teatati, et seoses Himki saali sulgemisega jätkatakse harjutamist kodusel režiimil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles