Maletajad jätkavad kangelaslikult MM-matšile pääseja selgitamist

Toimetas Ville Arike
Copy
Venemaa maletajad Jan Nepomnjaštši (vasakul) ja Aleksandr Grištšuk ei suru partii alustuseks kätt, vaid löövad küünarnukke kokku.
Venemaa maletajad Jan Nepomnjaštši (vasakul) ja Aleksandr Grištšuk ei suru partii alustuseks kätt, vaid löövad küünarnukke kokku. Foto: FIDE/via REUTERS/Scanpix

Leidub üksikuid spordiüritusi, mis ei lase end koroonaviiruse pandeemiast häirida. Üks niisugune toimub Jekaterinburgis, kuhu on kogunenud maailma parimad maletajad peale norralase Magnus Carlseni, selgitamaks tollele MM-tiitlimatšiks väärikat vastast.

Pretendentide turniiril on peetud kuus vooru ning 4,5 punktiga juhib venelane Jan Nepomnjaštši. Ta alistas eile hiinlase Ding Lireni ja kasvatas edumaa ühele punktile.

Venemaa maleföderatsiooni president Andrei Filatov nentis, et tema hinnangul ei pea kõik osalejad malevälistele pingetele vastu, pidades silmas koroonaviirusega seonduvat. «Maailmas valitsev närviline ja ebaterve olukord mõjutab kõiki, eks igaühe psüühika toimib omamoodi. Neid tuleb kiita, sest ka rasketes oludes mängitakse hästi ja näidatakse ka šedöövreid,» rääkis Filatov portaalile RIA Novosti.

3. aprillil lõppema pidava võistluse võimalikust katkestamisest pole poolt sõnagi.

Nepomnjaštši järel asub teisel kohal 3,5 punktiga prantslane Maxime Vachier-Lagrave. Temast jäävad poole punktiga maha Fabiano Caruana (USA), Anish Giri (Holland), Wang Hao (Hiina) ja Aleksandr Grištšuk (Venemaa). 2 punktiga on tabeli punased laternad Ding Liren ja venelane Kirill Aleksejenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles