Maailmameister näeb biatloniperega liituvas tippmurdmaasuusatajas olümpiavõitja potentsiaali

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maailmameister Denise Herrmann.
Maailmameister Denise Herrmann. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Rootsi parim murdmaasuusataja Stina Nilsson teatas, et alustab karjääri laskesuusatajana. Sama tee läbinud ning mullu maailmameistriks kroonitud Denise Herrmann näeb tulevases konkurendis suurt potentsiaali. 

Murdmaasuusatajana mitmel korral MK-etapil poodiumile jõudnud Herrmann võttis püssi selga 2016. aasta aprillis. Järgmise aasta lõpus teenis ta uuel alal juba esimese MK-sarja etapivõidu. 2019 triumfeeris sakslanna MM-il, lisaks on tal kapis nii pronks- kui ka hõbemedaleid. 

Praegu on ta 31-aastane, Nilsson kõigest 26. «Ta vajab aega, kuid ma tean, et ta on väga motiveeritud, nähes kõvasti vaeva. Mäletan, et astusin isegi alguses suuri samme, järgmine pirakas väljakutse on võistlemine. Usun, et näeme Nilssoni juba järgmisel hooajal MK-sarjas,» arutles Herrmann. 

Ta ei salga, et alguses tundub uus ala väga võõras. «Start oli kaugel ideaalist,» meenutab Herrmann. «Väga hull asi siiski polnud. Aga olen üsna kindel, et Nilsson alustab paremini kui mina. Usun, et tema peamine eesmärk on 2022. aasta olümpiakuld. Ilmselt on ta võimeline ka selle eest võitlema.»

Murdmaas saatis Nilssoni suur edu. Tema auhinnakapist leiab viis olümpiamedalit, millest üks kuld, lisaks kaks MM-tiitlit ja viis hõbedat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles