F1-sarja pealik avas potentsiaalset võistluskalendrit, kuid õhku jääb palju küsimärke

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Võidusõidusarja Vormel-1 tegevjuht Chase Carey.
Võidusõidusarja Vormel-1 tegevjuht Chase Carey. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Koroonaviiruse tõttu jäi napilt enne vormel 1 hooaja esimesi vabatreeninguid ära Austraalia GP, ridamisi on edasi lükatud ka järgnevaid etappe. 

Kui esialgu oli kavas pidada hooaja jooksul 22 võistlust, siis Covid-19 pandeemia tõttu tuleb kalendrit oluliselt õhendada. Kindlasti jäävad ära Austraalia ja Monte Carlo etapid, ooterežiimile jäid Bahrein, Hiina, Aserbaidžaan, Holland, Hispaania ja Vietnam. Kindlasti ei alga hooaeg enne suve. 

«Kellelgi pole aimu, millal võiks olukord paremaks minna. Kui see viimaks juhtub, siis soovime ka 2020. aasta hooajaga alustada,» sõnas F1-sarja tegevdirektor Chase Carey avalikus pöördumises. 

«Oleme palju etappe teadmata ajaks edasi lükanud. Nii meie kui ka koostööpartnerid loodame, et saame millalgi suvel võistlema hakata. Ilmselt võib hooaeg kujuneda 15-18 etapi pikkuseks.»

Praeguse seisuga võiks potentsiaalne esimene võidusõit toimuda 14. juunil Kanadas. Sama kuu lõppu on planeeritud ka Prantsusmaa GP. Garantiisid aga pole, sest koroonaviiruse levik on endiselt väga suur probleem kogu maailmas. 

Carey sõnutsi on võimalik mõni aprillis ja märtsis ära jäänud etappidest sobitada aega, mil muidu pidanuks olema suvepaus. Lisaks on saab hooaega pikendada. Esialgu pidanuks aasta lõppema 29. novembril Abu Dhabis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles