Magnus Kirt: koroonapandeemia taastumisprotsessi ei mõjuta, Tõrvas on vajalikud tingimused olemas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter

Suveolümpia Eesti üks suuremaid medalilootusi Magnus Kirt tunnistas, et võttis Tokyo mängude edasilükkamise vastu külma kõhuga, ent iga lisaks tulnud päev tuleb talle kasuks.

Sügisesel Doha MMil õlga vigastanud Kirdi taastumine läheb edukalt ja plaanipäraselt, kuid garantiisid pole. Seega saab ta Tokyo mängude järgmisse aastasse lükkamisega puhvri, et valutult spordimaailma naasta. 

«See uudis ei tekitanud otseselt emotsioone. Vastavalt otsusele tuleb edasi tegutseda,» sõnas Kirt telefonitsi Postimehele. «Aga iga lisaks saadud päev on kindlasti positiivne.»

Vähemalt mõneks ajaks jääb odaviskaja koju Tõrvasse. Esialgu plaanis ta märtsi lõpus välislaagrisse minna, ent koroonaviiruse pandeemia tõttu on piirid suletud. Õnneks saab Kirt ka praegusel ajal Eesti väikelinnas trenni ja taastusraviga jätkata. 

«See mõjutab nii palju, et ära jäi laager, kuhu planeerisime eelmise nädala lõpus minna. Aga trennidega saab vähemalt mingis osas jätkata. Täiesti nelja seina vahele pole jäänud. Tõrvas on olemas koht, kus saame privaatselt treenida ja taastuda,» selgitas MMi hõbemedalist. «Üldiselt saab kõik täpselt nii ära teha nagu vaja. Pole midagi hullu.»

Kogu maailmas valitseb suur teadmatus, sest koroonapandeemia dikteerib igapäevaelu. Nõnda on võimatu ka Kirdil ette ennustada, millal ta võiks esimest korda võistelda ning milliseks hooaeg üldse kujuneb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles