Rapla korvpallimeeskonna mänedžer: jalad löödi kõvasti alt, tuleb jälle kaugelt pihta hakata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jaak Karp (paremalt teine).
Jaak Karp (paremalt teine). Foto: Lilli Tölp

Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskonna mänedžer Jaak Karp tunnistas, et ühest küljest oli hooaja enneaegne lõppemine kurb sportlikult poolelt, kuid lisaks võib see tulevikuks jätta väga suure augu majanduslikult. 

«Sellele, kuidas läheb, jätaksin vastamata,» tunnistas Karp nukralt Postimehe korvpalli-podcast'is mängumehed. 

14. märtsil saabus korvpalliliidult ametlik teade, et Eesti-Läti ning kohalik meistriliiga on tänavuseks hooajaks koroonaviiruse pandeemia tõttu lõpetatud. Pidada jäid veel mõned põhiturniiri mängud ning play-off´id. 

«Pärast otsust minu jaoks suurt midagi ei muutunud, tööpäevad on ikka sama pikad ja üsna sarnased, võib-olla veel keerulisemad,» märkis kogenud mänedžer. «Tegevusi jätkub. Üks osa on meistriliiga, aga Raplas on tähtsal kohal ka noorte korvpall ja jätkub spordihalli renoveerimine.»

Rapla meeskond püsis hooaja jooksul stabiilselt Eesti klubidest BC Kalev/Cramo järel teisel kohal, samal positsioonil ka võiduprotsendilt lõpetati. Karp ei salga, et säärane lõpplahendus oli väga muserdav.

«Ma ei tea, mis sõnu kõlbab podcast'is kasutada, et väljendada, kui kahju sellest on,» ohkas Karp sügavalt. «Ikka räigelt kahju! Tegelikult pole üldse vähetähtis, et olime kokkuvõttes viiendad. Vaatasime lootusrikkalt ka veerandfinaalidele Eesti-Läti liigas.»

Ta jätkas: «Meil oli lähiajal [Mark Andreas] Jaakson tagasi tulemas, otsustavate mängude ajaks olnuks ka [Erik] Keedus rivis. Tervete mängijatega oli meil ilmselt kõigi aegade sügavaim meeskond. Lõpuks oleks saanud seda ka ära kasutada. Kuradima kahju...»

Ühtlasi tuli Karbil mängijatele märtsi keskpaigas teatada ka valus uudis, et enam pole klubil võimalik palka maksta, sest oluline osa sissetulekust jäi saamata. Praegune tagasilöök mõjutab tõenäoliselt karmilt ka tulevikku.

 «Eelmisel nädalal oli vaja kõik arvud kokku lüüa. Võttes aluseks 2017. aasta play-off´ide piletitulu ja summad, mis pidanuks toetajatelt saama, siis see number oli ikka väga suur,» märkis Karp. «Mängijatele pidin kahjuks nädal tagasi ütlema, et saan tasusid maksta märtsi keskpaigani. Palju oleneb sellest, kes toetajatest saab kokkulepitu täita. Ühtegi lubadust praegu anda ei saa.»

Ta lisas: «Oleme kümme aastat teinud roppu tööd ja jõudsime kaugele. See lööb kõvasti jalad alt. Olen viimasel nädalal sellele palju mõelnud. Kas just kümme aastat, aga ilmselt tuleb päris kaugelt jälle pihta hakata. Õnneks põhisponsor aitab meid edasi, see võiks luua aluse. Kõik oleneb lõpuks sellest, kui kõva põntsu majandus lõpuks saab.» 

Pikemalt kuula Karbi mõtteid podcastist «Mängumehed»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles