«Kõige parem oleks, kui Verstappen nakatuks viirusesse praegu.»

Kris Ilves
, reporter
Copy
Helmut Marko (paremal) ja Max Verstappen.
Helmut Marko (paremal) ja Max Verstappen. Foto: Thomas Melzer/imago images / Thomas Melzer

Red Bulli vormel 1 meeskonna nõunik Helmut Marko ütleb palju asju, kuid ükski tema varasem väljaütlemine pole olnud nii veider. Marko sõnul oleks hea, kui Max Verstappen nakatuks koroonaviirusesse praegu.

76-aastane Marko andis ajalehele Kronen Zeitung intervjuu, kus rääkis erinevatel teemadel, sealhulgas tuli juttu koroonaviirusest ja selle mõjust vormel 1 sarjale. 

«Max ütles mulle telefonis, et ta on viiruse saamise pärast hirmul,» sõnas Marko. «Kõige parem oleks, kui Verstappen nakatuks praegu. Ta on alles 22-aastane, see poleks talle suur oht, sest ta ei kuulu riskigruppi. Hiljem oleks Max meistritiitli püüdmist silmas pidades paremas seisus, kui on juba immuunne.»

Maailmas leviv koroonaviirus on andnud karmi hoobi kuninglikule vormelisarjale, sest koguni kuus etappi (Bahrein, Hiina, Holland, Hispaania, Vietnam ja Aserbaidžaan) on edasi lükatud ning kaks (Austraalia ja Monaco) tühistatud.

Praeguse seisuga algab tänavune vormel 1 hooaeg alles 14. juunil Kanadas Montrealis. Mõistagi toimub etapp juhul, kui korraldajad seda kinnitavad. Esialgse plaani järgi pidanuks hooaeg algama 15. märtsil Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles