Meistrite liiga mängul Milanos nakatus koroonasse 40 000 fänni? «See oli haiguspuhangu keskpunkt.»

Kris Ilves
, reporter
Copy
Atalanta jalgpalliklubi fännid Meistrite liiga mängul Milanos.
Atalanta jalgpalliklubi fännid Meistrite liiga mängul Milanos. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage/PA Images

Bergamo linnapea Giorgio Gori vihjas, et koroonaviiruse puhang Itaalias sai alguse Atalanta–Valencia mängust Euroopa jalgpalli Meistrite liigas.

Umbes 40 000 Bergamo jalgpallifänni läksid 19. veebruaril Milanosse San Siro staadionile, et näha, kuidas Atalanta mängib Valenciaga. Atalanta väljus mängust suurepärase 4:1 võiduga. «Staadionil ja seejärel baarides oli palju rahvast. Kindlasti oli sel ööl viirusse nakatumiste suur tõus,» sõnas Gori.

Seejärel hakkas juhtumite ja surmade arv Itaalias hirmuäratava kiirusega kasvama ning teisipäevase õhtuse seisuga oli Itaalia põhjaosas asuvas Bergamo provintsis kinnitatud koguni 6728 koroonaviiruse juhtumit. Itaalias on tuvastatud 69 176 juhtumit ja 6820 surma.

«See oli haiguspuhangu keskpunkt,» lausus Gori. «Kui viirus juba ringles, siis nakatusid 40 000 San Siro juurde läinud fänni. Keegi ei teadnud, et viirus meie seas ringleb. Paljud vaatasid mängu gruppides ja sel õhtul oli fännide vahel palju kontakte. Viirus kandus ühelt inimeselt teisele,» lisas Gori.

Valencia jalgpalliklubi teatas hiljem, et kolmandik esindusmeeskonna liikmetest on nakatunud koroonaviirusesse, sealhulgas mängijad Ezequiel Garay, Jose Gaya ja Eliaquim Mangala. Esimene teadaolev ohver Valencias oli ajakirjanik Enrique Mateu, kes reisis Milanosse mängu kajastama. Teisipäeval kinnitas Atalanta oma väravavahi Marco Sportiello nakatumist viirusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles