Kamba peale kümneid miljoneid eurosid loovutavad tippjalgpallurid kindlustasid üle 800 inimese töökoha

Henry Lääne
Copy
Dortmundi Borussia jalgpallurid rõõmustavad võiduvärava üle.
Dortmundi Borussia jalgpallurid rõõmustavad võiduvärava üle. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl via www.imago-images.de/imago images/Beautiful Sports

Saksamaa vutitiimi Dortmundi Borussia mängijad nõustusid 20-protsendilise palgakärpega, tänu millele saavad kõik 850 klubi palgal olevat inimest rahulikult hingata: koondamine neid ei ohusta!

Dortmund kuulub Euroopa tippude hulka ning kuigi nende mängijad ei teeni nii palju palka kui näiteks Madridi Reali või Barcelona ässad, on nendegi puhul tegemist jalgpallimiljonäridega. «Tegemist on solidaarse sammuga. Klubi säästab kümneid miljoneid eurosid,» kiitis Dortmundi tegevjuht Hans-Joachim Watzke vutimehi.

Tema Bundesliga kolleeg Christian Seifert teatas mõned päevad tagasi, et koroonaviiruse põhjustatud kriisi tõttu on Saksamaa jalgpallis löögi all tervelt 56 000 töökohta. Seifert lisas, et kui hooaeg kuulutatakse lõppenuks, võib riigi kahe tugevama liiga kogukahjum ulatuda 750 miljoni euroni.

Šveitslase Lucien Favre' juhendatav Dortmund jõudis ilmselt lõppenud hooajal Meistrite liigas 16 parema hulka ning hoidis Saksamaa kõrgliigas Müncheni Bayerni järel teist kohta. Muide, ka Bayerni pallurite palka kärbiti 20 protsenti.

Koroonaviiruse põhjustatud kriis räsib mitme riigi sporti ja majandust. Mõned valitsused on näiteks alaliitudele raha juurde andnud, kuid paljud klubid peavad oma tuleviku nimel tublisti võitlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles