Itaalia liigas mõeldakse 16 tiimiga play-off'ist. Vene: vahepeal unistati trennide jätkamisest

Ville Arike
, reporter
Copy
Siim-Sander Vene siis, kui hooaeg veel käis, ning koduväljakul oli just saadud võidupunkt.
Siim-Sander Vene siis, kui hooaeg veel käis, ning koduväljakul oli just saadud võidupunkt. Foto: Fabio Averna

Ehkki Itaalia on ülemaailmses koroonapuhangus Euroopas kõige rängemini kannatada saanud riik, ei kaotata sealmail optimismi ning loodetakse ühest hetkest sporditegemisega jätkata. Meister soovitakse selgitada ka korvpallis.

Eile toimunud kõrgliigaklubide videokonverentsilt sai ajaleht La Gazzetta dello Sport teada kaks olulist asja. Esiteks otsustati, et kui hiljemalt 16. mail ei saada uuesti harjutama hakata, siis hooaeg katkestatakse. Juhuks, kui hooaega saab jätkata, töötatakse erinevate stsenaariumide kallal.

Teine ja huvitav teade seisneb selles, et ei välistata «mega» play-off’i korraldamist, kuhu kaasatakse 16 meeskonda. Serie A-s osaleb teatavasti 17 meeskonda, mis tähendaks, et ainult selge punane latern, Henri Drelli koduklubi Pesaro jääks edasisest kõrvale.

La Gazzetta dello Spordi andmetel pandi paika ka esialgsed kuupäevad: esimene ring ehk kaheksandikfinaalid algaksid 31. mail, edasi aga jätkataks välktempos ehk 19.-22. juunini korraldatava kaheksa parema meeskonna finaalturniiriga. Seal tuleks siis nelja päevaga ära mängida veerandfinaalid, poolfinaalid ja finaal.

Säärane stsenaarium sobiks väga hästi Siim-Sander Vene koduklubile Varesele, kes jõudis enne pausile jäämist pidada kõige vähem mänge ning asub üheksa võidu ja kümne kaotusega kümnendal kohal. Mõni tiim on pidanud koguni kolm kohtumist enam.

Kui palju on eilsel koosolekul räägitust Itaalias mängijateni jõudnud? «Tean ainult seda, mida meediast loen,» ütles Vene Postimehele. Ta nentis, et klubi suhtleb mängijatega praegusel ajal vähe.

«Vahepeal unistati trennide jätkamisest. Anti teada, et oleksime valmis taas trenni minema, kuid siis lükati nende jätkamist ikka edasi. Muud suhtlust pole olnud,» märkis Eesti koondise liidreid.

Varesest on kodumaale lahkunud kõik ameeriklastest mängijad, kuid Vene, lätlasest tagamees Ingus Jakovics ja itaallased on paigale jäänud. Omavahel saadakse suhelda rohkem kui ainult interneti vahendusel, sest kõik mängijad elavad ühes kompleksis ja aeg-ajalt ikka trehvatakse.

«Just käisime jalutamas. Liigutame ennast nii palju, kui saab,» lausus Vene täna pärastlõunal. Poes tuleb Vareses ise käia, kullereid seal pole.

Itaalia liigat juhib kindlalt Bologna Virtus, kes on võitnud 18 mängu ja kaotanud 2. Järgnevad Sassari (16-5), Milano Armani, Brescia (mõl 14-7), Brindisi (13-8), Cremona (12-8), Veneetsia, Bologna Fortitudo, Trentino (kõik 11-10) ja Varese (9-10). Pesarol on viimasena 1 võit ja 19 kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles