«Mu tütar on 18 päeva vana ja ma pole teda näinudki...»

Henry Lääne
Copy
Beebi. Foto on illustreeriv.
Beebi. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Itaalia meistrivõistlustel tabeli esimesse poolde kuulunud Bologna Fortitudo korvpallur Rok Stipcevic on koroonaviiruse tõttu saapamaal lõksus ega pääse koju Horvaatiasse, kus on tema pere: abikaasa ja kaks tütart.

Bologna asub Põhja-Itaalias ehk piirkonnas, mida on koroonaviirus kõige rohkem laastanud. Stipcevic on viimased nädalad olnud kodukarantiinis, kuid saatis oma raseda naise ja nelja-aastase tütre Siena veidi enne koroonapandeemiat Horvaatiasse Zadarisse.

9. märtsil sündis neile teine tütar. «Mu tütar on 18 päeva vana ja ma pole teda näinudki,» ohkab Horvaatia väljaandega Večernij vestelnud Stipcevic. «Helistasin oma abikaasa isale, kes tuli veebruaris abikaasale ja ühele tütrele järele. Algne idee oli, et see on vaid lühiajaline lahendus, kuid väga kiiresti selgus, et neile oli turvalisem Zadarisse jääda. Kui keegi peaks nakatuma, olgu see mina.»

Mõistagi soovis ka Stipcevic koju pere juurde minna, kuid kuna Itaalias loodetakse endiselt, et korvpallihooaeg pole läbi, ei luba Fortitudo tal lahkuda. Tänu tänapäeva tehnoloogiale saab Stipcevic aga videosilla kaudu perega ikka ühenduses olla. 

Korvpallur ei salga, et olukord pole kerge, kuid ta ei kavatsegi vinguda ega kurta. «Meie vanavanemad ja vanemad on üle elanud sõdu. Küll olukord paraneb,» on Stipcevic lootusrikas, et koroonaviirus saab ühel või teisel hetkel seljatatud.

Kodukarantiini tõttu pole tagamehel võimalik suurt trenni teha, kuid koduste vahenditega on ikkagi võimalik aktiivne olla. Nii panebki ta kujutlusvõime tööle ja teeb erinevaid harjutusi, olgu abimeesteks kapid, vaasid, kitarrid või veepudelid.

Stipcevic räägib, et kohalikud võivad väljas käia ainult lähima toidupoe või apteegi külastamiseks. Politsei on iga nurga peal ning jälgib, kas inimesed järgivad ettekirjutusi või mitte.

«Mina käin ühes võrdlemisi suures poes, kus võib korraga olla kuni 15 inimest. Õnneks pole kaubast puudust. Olgu, võib-olla ei leia sa kõige kõrgema kvaliteediga punast liha, sushit või tipptasemel punast veini, aga peamised toiduasjad on olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles