Venemaal peatati sportlastelt dopinguproovide võtmine

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Venemaa president Vladrimir Putin.
Venemaa president Vladrimir Putin. Foto: ALEXEI DRUZHININ/AFP/SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin piiras riigis inimeste liikumist, takistamaks koroonaviiruse levikut. 

AP andmetel on Venemaa antidoping (RUSADA) peatanud tegevuse kümneks päevaks. Olukorra tingis tõik, et Putin käskis kõigil, kes ei tööta «olulises valdkonnas» jääda esialgu kümneks päevaks kodusele režiimile. 

RUSADA tegevjuhi asetäitja Margarita Pahnotskaja: «Otsustasime pärast Putini otsust sportlaste testimise mõneks ajaks lõpetada. See kehtib tänasest kuni 6. aprillini, kuid olenevalt viiruse levikust võib paus ka pikemaks venida.»

Kuigi RUSADA ei kuulu varasemate pattude tõttu Maailma antidopingu agentuuri (WADA) liikmete hulka, kinnitas Pahnotskaja, et viimaseid on otsusest teavitatud. 

WADA saatis mõned päevad tagasi sportlastele juhised, mis ja kuidas koroonaviiruse pandeemia ajal toimub. «Oleme sportlased, ent ennekõike inimesed. On tähtis, et kuulaksime oma riigijuhte ja järgiksime riiklikult kehtestatud nõudeid, et takistada viiruse levikut ja suuremat mõju ühiskonnale,» vahendas Eesti kergejõustikuliit WADA sportlaskomitee esimees Ben Sandfordi. 

Antidopingu selge sõnum on, et kui riik pole vastavaid keelde rakendanud, siis jätkub testimine nagu varaseamalt. Tõsi, proovide võtmisel järgitakse täpselt hügieeninõudeid, et koroonaviiruse oht viia miinimumini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles