Kaisa Mäkäräinen: raske on karjääri lõpetamisega leppida

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: Martin Schutt/AP/Scanpix

Tänavuse hooaja lõpuga karjäärile joone alla tõmmanud Soome laskesuusalegend Kaisa Mäkäräinen tunnistas, et reaalsus pole talle veel päriselt kohale jõudnud.

«Tegin esimesed biatlonitreeningud sel staadionil 2003. aastal. Täna minu rahvusvaheline laskesuusatajakarjäär siin ka lõppeb. See ei lähe küll päris plaanipäraselt, sest pealtvaatajaid siin pole, aga mis parata,» teatas Mäkäräinen 14. märtsil sotsiaalmeedias, vahetult enne Kontiolahti MK-etapi viimast võistlust. 

37-aastane soomlanna võitis ühe MM-tiitli, ühe hõbeda ning neli pronksi, lisaks krooniti ta kolmel korral MK-sarja tšempioniks. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis jäi olümpiamedali puudumine. Sellele vaatamata tegi Mäkäräinen võimsa karjääri. 

Täna postitas ta Instagrami tagasivaate 14. märtsile. «Väga emotsionaalne päev,» kirjutas Mäkäräinen. «Väga raske on sellega leppida, kuigi tean, et otsus oli õige.»

Ta jätkas: «Ma ei jõua teid, kes olete mulle ühel või teisel viisil sõnumi saatnud, ära tänada. Ma pole jõudnud teile kõigile vastata, aga olete mind pannud nii nutma kui ka naerma. See tähendab mulle meeletult palju, et mind meeles peate.»

Lõpetuseks saadab Mäkäräinen teele ka head soovid teistele: «Elame praegu väga segadusttekitaval ajal. Kõige tähtsam on terve püsida, seda teile kõigile soovingi. Aitäh, hoidke end! Teie Kaisa!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles