Eesti vollenaiskonna uus peatreener: tahaksin, et suudaksime EMil «suuri» raskesse olukorda mängida

Toimetas Kris Ilves
Copy
Lorenzo Micelli.
Lorenzo Micelli. Foto: Tairo Lutter

Möödunud aastal Eesti vollenaiskonna peatreeneriks nimetatud itaallane Lorenzo Micelli andis volley.ee leheküljele intervjuu, kus rääkis praegusest olukorrast ja Eesti koondisest.

«Olen koos oma perega Prantsusmaal, sest olukord Itaalias on väga hull. Tõin oma pere siia, sest siin on turvalisem. Oleme toas ja austame reegleid, et see asi mööduks, siin on soojem kui Itaalias ja saab vähemalt rõdul olla,» sõnas Micelli.

Micelli ei mõtle keerulisel ajal tööle ega tulevikule, sest esikohal on perekond. «Tahan olla nende jaoks olemas ja käituda ühiskonna jaoks vastutustundlikult. Ma ei tea, mis üldse saab ja püüan hetkes elada. Tulevikus tuleb ilmselt rohkem mõelda sellele, mis meil olemas on, oma egosid tuleb maha suruda ja õppida väikseid asju hindama. Püüan ka mitte kaotata lootust, tuleb naeratada ja hakkama saada.»

Millised on eesmärgid ja lootused seoses Eesti naiskonnaga? «Kui käisin esmakordselt Eestis koolitust andmas, siis tekkis mul kohe tunne, et tahaksin siin midagi enamat teha. Olen emotsionaalne inimene ja mulle kas meeldib miski või ei meeldi. Sisetunne ütles, et siin tasub pingutada ja midagi luua, edendada ning suhtlus alaliiduga kinnitas seda tunnet.

Esimeseks eesmärgiks on noorte arendamine, et ehitada laiemat süsteemi. Koondis peab noortest saama täiendust, et tekiks juurde mängijaid, kes soovivad saada professionaalseks võrkpalluriks. Samal ajal on ka rahvuskoondise areng oluline, et mängijad kerkiksid veelgi kõrgemale oma tasemelt. Mõne aasta pärast tahaksin, et suudaksime EMil «suuri» raskesse olukorda mängida. Usun sellesse, muidu ma ei oleks seda sammu astunud.»

Loe intervjuud Lorenzo Micelliga volley.ee leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles