Endine vormel 1 tiimi juht: Schumacher sõdis suurte meestega, nüüd on konkurentsi vähem

Kris Ilves
, reporter
Copy
Flavio Briatore ja Michael Schumacher.
Flavio Briatore ja Michael Schumacher. Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP

Endine vormel 1 tiimi juht Flavio Briatore arvab, et Michael Schumacheri meistritiitlid on hinnalisemad kui Lewis Hamiltoni trofeed, sest sakslasel oli tihedam konkurents.

Schumacher tuli aastatel 1994–1995 ja 2000–2004 seitsmekordseks maailmameistriks, Hamilton on kuuekordne (2008, 2014–2015, 2017–2019) tšempion. Tänavusel hooajal võib Hamilton kerkida Schumacheriga samale pulgale.

Schumacher heitles tiitlite püüdmisel näiteks Damon Hilli, Mika Häkkineni, David Coulthardi, Rubens Barrichello ja Kimi Räikköneniga ning karjääri algusaastatel kihutas samadel etappidel Ayrton Senna ja Nigel Manselliga.

Briatore hinnangul oli Schumacheril märkimisväärne konkurents. «Michael sõdis suurte meestega nagu Senna,» rääkis itaallane raadiojaamale Beyond the Grid. «Peate aru saama, et kui Michael tuli sarja, siis oli konkurents tugev. Me räägime Nigel Mansellist, räägime Ayrton Sennast,» lisas Briatore.

Briatore arvab, et Hamiltonil on ainult üks konkurent – Max Verstappen. «Nüüd on konkurentsi vähem. On ainult kaks sõitjat, kolm sõitjat… konkurents on varasemast väiksem,» rääkis Briatore. «Keegi ei pane Hamiltonile survet peale. Hamilton on praegu üks kahest tippsõitjast vormel 1 sarjas, teine on Verstappen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles