Ukraina jalgpallilegend võrdles koroonakriisi Tšernobõli katastroofiga

Postimees Sport
Copy
Andri Ševtšenko
Andri Ševtšenko Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Ukraina jalgpallilegend Andri Ševtšenko võrdles koroonakriisi Tšernobõli tuumakatastroofiga. Endise tippjalgpalluri sõnul on viirusega võitlevad arstid ja õed tõelised meie aja kangelased.

Ševtšenko viibib ise Londonis, linnas, kus hiljuti said positiivse koroonaviiruse diagnoosi Suurbritannia peaminister Boris Johnson ja prints Charles.

«Mul on kõik hästi. Elan linnast natuke väljas ja olen olnud kodus lugu taga viimased 10 päeva. Ainus lahendus olukorrale on austada valitsuse kehtestatud reegleid, olla kodus ja anda arstidele võimalus tööd teha. See on hiiglaslik võitlus ja nemad on meie aja tõelised kangelased. Peame neid tänama kõige eest, mida nad teevad,» sõnas ukrainlane.

Ševtšenko sõnul meenutab praegune olukord talle tema nooruspõlves toimunud Tšernobõli katastroofi. «Jah, olen elanud sarnases situatsioonis. Olin 9-aastane ja ainus asi, mis me  teha saime, oli vältida lolli käitumist. Hetkel ei saa keegi meist täiesti kindel olla, et ei kanna viirust edasi. Peame õues mitte liikuma ja mõtlema mitte iseendale, vaid nende peale, kelle jaoks võib haigestumine olla suurem probleem.»

Eraldi sõnum oli jalgpallilegendil itaallastele. «Tahan itaallastele öelda, et olen alati teile lähedal. Elame ühises lootuses, et asjad lähevad paremaks. Itaalia - me tuleme sellest koos välja,» sõnas enda väliskarjääri Saapamaal alustanud mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles