UEFA president soovitab tippliigadel valmistuda kõige mustemaks stsenaariumiks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksander Ceferin
Aleksander Ceferin Foto: Jean-Christophe Bott/AP

Euroopa jalgpalliliidu UEFA presidendi Aleksander Ceferini sõnul tuleb olla valmis selleks, et kogu tänavune vutihooaeg tuleb koroonaviiruse pandeemia tõttu korstnasse kirjutada. 

«Kui me ei suuda liigasid edukalt taasalustada, lähevad hooajad ilmselt kaotsi,» vahendab BBC vutijuhi sõnu. 

Ceferini sõnul on UEFA-l olemas kolm plaani: «Valikus on alustada uuesti mai keskel, juunis või juuni lõpus. Lisaks on õhus variant jätkata praeguse hooajaga siis, kui peaks algama uus, mis omakorda nihutaks järgmise algust edasi. Vaatame, milline variant klubidele ja liigadele kõige paremini sobib.» 

Kuigi sloveenlane ise tühjade tribüünide ees mängimist ei poolda sõnas ta, et vajadusel tuleb kaaluda ka seda varianti. «Mul on seda raske ette kujutada. Kui paremat alternatiivi ei tule, oleks parem meistrivõistlused sootuks lõpetada,» lausus Ceferin. 

Säärane lüke oleks kõige valusam kahtlemata Liverpoolile, kelle edumaa lähima jälitaja ees oli 25 punkti ning kes oli teel klubi ajaloo esimese Premier League'i (liiga loodi sellisel kujul alles 1992. aastal – toim) tiitli suunas. Suur puhver oli Euroopa tippliigades all ka Pariisi Saint-Germainil.  

Euroopa tippliigades jäi hooaja lõpuni keskeltläbi 10 mängu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles