Koroonaviirusest jagu saanud Saaremaa VK leegionär: pere aitas mul haigusest üle olla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Javier Jimenez.
Javier Jimenez. Foto: facebook.com

Eestis koroonaviirusesse nakatunud Saaremaa võrkpalliklubi kuubalasest nurgaründaja Javier Jimenez on koduseinte vahel haigusest võitu saanud.  

Jimenez oli esimene Kuuba sportlane, kelle COVID-19 test osutus positiivseks. Kuigi vollemehel koroonasüptomeid polnud, võeti talt proov, kuna viirushaigus oli tuvastatud mitmel teisel Saaremaa VK liikmel. 

«Pärast Milano mängu hakkasid ringlema uudised, et mitmed võistkonnaga seotud inimesed on nakatunud. Minugi test osutus positiivne, kuid mul polnud suuri raskusi. Sain selle perioodiga hakkama,» vahendab Kuuba portaal Granma Jimeneze öeldut. 

31-aastasel ründajal oli kodukarantiinis suureks abiks tema pere, kellega ta videosillavahendusel suhtles. «Räägin perega iga päev. Nad teavad, et olen terve. Olen jätkuvalt isolatsioonis, aga nendega suhtlemine tegi mu olemise kergemaks,» lausus ta. 

Kuna enamik riike on oma piirid sulgenud ning lennuliiklus on maailmas samamoodi peaaegu seiskunud, ei oska Jimenez öelda, millal ta kodumaale pere juurde saab. Ta ise loodab, et see juhtub enne suve. «Tahaksin väga näha oma kahte last, kolmeaastast tüdrukut ja ühekuust poissi,» sõnas kuubalane. 

Kuuba võrkpalliliidu president Ariel Sainz lisas kodumaa meediaga rääkides, et praegu nähakse kahe riigi koostöös vaeva, et leida võimalus Jimenez koju pere juurde toimetada. 

«Ta hoiab positiivset meelt ja on teadlik, et nii klubi, alaliit kui ka mõlema riigi saatkonnad töötavad kõik selle nimel. Kõige tähtsam on, et tema tervis on korras,» sõnas Sainz. 

Lisaks Jimenezele on Saaremaa võrkpalliklubis koroonaviirus diagnoositud veel vähemalt neljal inimesel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles