Vihavaen on läbi: Fourcade määris mett venelaste moka peale

Henry Lääne
Copy
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: TIZIANA FABI/AFP

Legendaarse laskesuusataja Martin Fourcade'i ja Venemaa suhted pole alati olnud soojad. Mõni aasta tagasi kritiseeris prantslane meie idanaabreid riikliku dopingusüsteemi tõttu jõuliselt ning oli aegu, mil Fourcade ja venelased ei ulatanud teineteise õnnitlemiseks kätt.

Nüüd, kui Fourcade'i karjäär on lõppenud, selgus aga, et tegelikult on venelastel tema südames koht täiesti olemas. Näiteks tundis Gallia kukk pettumust, et ei saanud viimasel kahel MK-hooajal teisel pool Peipsi järve osaleda.

Tõsi, suhete leebumist oli näha tänavusel MMil Itaalias Anterselvas, kus üllatuslikult sprindi võitnud Aleksandr Loginovi süüdistati dopingu tarvitamises. Fourcade jäi diplomaatiliseks ega soovinud teemat kommenteerida.

Hiljuti Matš TVga rääkides sõnas Fourcade, et Venemaa laskesuusatamine andis talle tohutult palju. «Kui palju oli mul võitlusi Anton Šipuliniga! Minu esimene maailmameistritiitel tuli Hantõ-Mansiiskis. Venemaa fännid tegid mulle alati kingitusi. Aitäh!»

31-aastane Fourcade võitis tervelt 13 MM-kulda ja krooniti viis korda olümpiavõitjaks. MK-sarja üldarvestuses oli ta parim suisa seitse korda. Ta on Ole Einar Björndaleni järel ajaloo paremuselt teine meeslaskesuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles