Jalgpallikuulsustelt tuge saanud Itaalia treener: ma ei tea, millal jätan oma isaga hüvasti. Olen ootejärjekorras

Henry Lääne
Copy
Eriolukorras tegutsevad arstid peavad järgima väga rangeid ohutusnõudeid. Pilt on illustratiivne.
Eriolukorras tegutsevad arstid peavad järgima väga rangeid ohutusnõudeid. Pilt on illustratiivne. Foto: Cafaro/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Itaalia jalgpallitreener ja endine pallur Dario Marcolin kaotas koroonaviiruse tõttu oma 75-aastase isa ning tunneb kurbust, et ei saa teda maha matta. 

Marcolini isa Giancarlo viidi Põhja-Itaalias Brescias haiglasse 12. märtsil. «Tema elu viimased kaks päeva olid väga halvad. Ta ei suutnud rääkida. Arstid ütlesid alguses, et tema seisund on stabiilne, siis muutus see kehvaks ja hiljem polnud ta teadvusel,» meenutas 48-aastane vutitegelane.

Pärast isa surma avaldasid Marcolinile toetust mitmed jalgpallikuulsused. Temaga võtsid ühendust näiteks Itaalia koondise peatreener Roberto Mancini, legendaarne mängija Francesco Totti ja Torino Juventusega nii Itaalia kui ka Meistrite liiga tšempioniks kroonitud Ciro Ferrara. «Jalgpallimaailma solidaarsus on ainus asi, mis praegu ilus tundub,» tõdes Marcolin nukralt.

Itaallase sõnul on olukord Brescias kohutav. «Tuhanded on surnud ja tänavad on mahajäetud. Teedel sõidavad vaid kiirabiautod. Surnuid ei maeta, vaid nad kremeeritakse. Minu isa on ootejärjekorras, võib-olla tuhastatakse ta nädala jooksul, aga mul pole aimugi.»

Marcolin tuli mängijana Rooma Lazioga Itaalia meistriks ning esindas Itaalia koondist Barcelona olümpial. Treenerina on ta töötanud mitmete tiimide juhendaja ja abitreenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles