Rahahädas Soome murdmaasuusatamine kaotas ühe päevaga palju teadmisi

Henry Lääne
Copy
Pildil on Soome parim naissuusataja Krista Pärmäkoski.
Pildil on Soome parim naissuusataja Krista Pärmäkoski. Foto: Tairo Lutter

Koroonakriisist põhjustatud majanduslangus nõuab Soome suusaliidult suuri kärpeid. Eile saadi kaks kurba uudist, kui murdmaakoondise peamänedžer Matti Haavisto ning spordimänedžer Eero Hietanen panid ameti maha.

Haavisto on viimasel kahel aastal end täielikult murdmaasuusatamisele pühendanud, kuna muidu Soome politseijõududes tööl olnud juhendaja ja asjaajaja võttis ametivõimude juures paariaastase pausi. Lisaks on ta leiba teeninud Soome parima naissuusataja Krista Pärmäkoski eratreenerina.

Ta otsustas tagasi astuda, kui ta vaatas koos kolleegidega otsa eelarvele, vahendas Iltalehti. «Ütlesin, et mõistlikum on tagada alaliidu finantstervis. Minu jaoks on lihtne vana töö juurde naasta,» selgitas ta.

Peamänedžerina oli Haavisto ülesandeks teha kõik selleks, et koondiste treenerid saaksid keskenduda vaid oma tööle ehk sportlaste arendamisele. Tema tegeles kõige muuga.

Haavisto avaldas lootust, et üldmänedžeri koht ei kao täielikult ära. Ehk suudab keegi seda poole kohaga teha, sest nii jääks treeneritel rohkem aega ja jaksu tegeleda oma põhitööga.

Ka Hietanen astus tagasi kehva majandusseisu tõttu. Tema läks tööle Lapimaale spordiülikooli. «Matti ja Eero lahkumine tähendab, et kaotasime palju teadmisi,» tõdes alaliidu tegevjuht Ismo Hämäläinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles