Klavani ja Cagliari peatreener näitab kodukarantiinis eeskuju

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Walter Zenga.
Walter Zenga. Foto: Cagliari Calcio

Märtsi alguses Cagliari jalgpalliklubi peatreeneriks saanud ja Ragnar Klavanit juhendama hakanud Walter Zenga pole oma uude rolli koroonaviiruse tõttu väga sisse elada saanud. Formaalselt on ta küll klubi treener, kuid riigis kehtestatud eriolukorra tõttu pole ta Cagliarit juhendanud veel üheski mängus. 

Millal ta oma tuleristsed saada võiks, Zenga öelda ei oska. «Ma olen küll loomult optimist, kuid praegune olukord vajab erilist hoolsust. Praegu tundub võimatu spekuleerida võimaliku jätkukuupäeva üle, sest prioriteet number üks on jätkuvalt inimese elud. Alles seejärel hakkavad liigad tegelema kompromisside otsimisega ja elu tagasi rööpasse sättimisega. Kindel on aga, et pärast seda oskame meid ümbritsevat rohkem hinnata,» sõnas ta klubi kodulehele antud usutluses. 

Kohusetundliku kodanikuna on ta pea terve eriolukorra veetnud kodus. «Olen ise elanud täielikus isolatsioonis. Austan võime väga ja leidsin, et saan anda ühiskonda väga suure panuse, kui lihtsalt nelja seina vahel püsin ega roni isegi kaubanduskeskusesse. Mu perekond on praegu Dubais, mis on minu jaoks keeruline, kuid mu lapsed on terved ja ootan homset päeva suure optimismiga,» jätkas Zenga, kes klubiga praegu palga osas kõnelusi pidama ei pea. 

Seda põhjusel, et selle peale mõeldi juba kontrahti sõlmides. «Võin teile avaldada, et kui ma 3. märtsil Cagliariga lepingu sõlmisin, siis sinna oli pandud punkt, mis puudutas täpselt sellist olukorda. Targad inimesed mõtlevad ette ning neil on ka lahendusi: see mida Juventus tegi nüüd, tegime meie juba märtsi alguses. Aga raha ei saa praegusel ajal üldse kellegi prioriteediks olla,» sõnas karjääri jooksul väravavahina 58 korral ka Itaalia koondist esindanud Zenga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles