Euroopa tippklubi üllad jalgpallimiljonärid aitasid päästa 430 inimese palga

Henry Lääne
Copy
Madridi Atletico pärast kohtumist fänne tänamas. Pilt on illustratiivne.
Madridi Atletico pärast kohtumist fänne tänamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Manuel Blondeau/Aop.Press/ZUMAPRESS.com

Madridi Atletico jalgpalliklubi teatas, et nende naiste ja meeste esindustiimid ning meeste duubelvõistkond ning nende treenerid nõustusid 70-protsendilise palgakärpega.

Põhjuseks mõistagi koroonakriis, mis on üle maailma tekitanud paksu peavalu. Hispaanias on ametlikel andmetel nakatunud 112 065 inimest, kellest on surnud 10 348.

Atletico jalgpallurite ja treenerite palgakärbe kehtib kuni Hispaania valitsuse otsuseni eriolukord lõpetada. Millal see juhtuda võib, on mõistagi sisuliselt ennustamatu.

Klubi koduleht kirjutab, et tänu meeste esindusmeeskonnaga tehtud kokkuleppele suudetakse maksta tasu 430 töötajale, kes ei kuulu Atletico profitiimide mängijate ja treenerite hulka. Poole palkade kompenseerimiseks kuluvast summast tasuvad Atletico meeste A-tiimi mängijad, ülejäänu tuleb klubi ninameeste käest.

Atletico on viimastel aastatel olnud Hispaania üks paremaid tiime. Nad on kümnekordsed kuningriigi meistrid ning tänavu hoiti kõrgliigas enne hooaja pausile panemist kuuendat kohta, kuid kolmas positsioon oli vaid kahe punkti kaugusel. Meistrite liigas jõuti kaheksa parema hulka, sealjuures lülitati konkurentsist tiitlikaitsja Liverpool.

Madridi klubi jalgpallimiljonärid pole ainus Euroopa tipptiim, kes on oma töötajaid aidanud. Palgakärpega on nõustunud ka näiteks mitu Saksamaa klubi ja Barcelona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles