Selgus ala vahetanud murdmaasuusatamise olümpiavõitja salajane abiline

Henry Lääne
Copy
Stina Nilsson.
Stina Nilsson. Foto: Dustin Satloff/AFP

Rootsi talisportlane Stina Nilsson vahetas paar nädalat tagasi ala ning hakkab nüüd tegelema laskesuusatamisega. Laskmistreeningutel on teda juhendanud Jean-Marc Chabloz.

Šveitslase nimi oli pikka aega saladus, kirjutas väljaanne Expressen, kelle sõnul tundus, nagu ei teaks Nilssoni abilist keegi. Isegi temaga keskkoolis käinud laskesuusataja Johanna Skottheim ütles, et tal pole aimugi.

Expressen võttis Chabloz'ga ühendust ning 52-aastane šveitslane tunnistas, et on Nilssonit aidanud. Chabloz on viimased kümme aastat töötanud Östersundis noorte laskesuusatajatega, kuid 1. maist alustab ta tööd Rootsi koondise lasketreenerina. Sportlasena osales ta biatlonis neljal taliolümpial.

26-aastane Nilsson on Rootsi viimaste aastate parim ning läbi aegade üks edukamaid murdmaasuusatajaid. Olümpiamängudelt on tal ette näidata üks kuld-, kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit. Lisaks on tal seitse MM-medalit, millest kaks kuldsed. MK-etappidel on ta individuaalselt poodiumile jõudnud 41 korda.

Rootslanna astub kaasmaalanna Magdalena Forsbergi jälgedes, kes alustas samuti murdmaasuusatajana. Tänaseks 52-aastane Forsberg tegi laskesuusatamises väga eduka karjääri, võites 12 MM-medalit, millest pooled olid kuldsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles