Vormelitiimid seisavad silmitsi finantskriisiga, tippsõitjad on nõustunud palgakärpega

Kris Ilves
, reporter
Copy
Sebastian Vettel (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Maailmas leviv koroonaviiruse pandeemia on andnud karmi hoobi kuninglikule vormelisarjale ja seal osalevatele tiimidele.

Tänavusel vormel 1 hooajal on koroonaviiruse tõttu lükatud edasi kuus etappi (Bahrein, Hiina, Holland, Hispaania, Vietnam ja Aserbaidžaan) ning kaks (Austraalia ja Monaco) on tühistatud. Praeguse seisuga algab hooaeg alles 14. juunil Kanadas Montrealis.

Vormelimaailma tipptiimi Red Bulli nõustaja Helmut Marko on öelnud, et viis ärajäänud etappi tähendavad meeskondadele 100 miljoni suurust tagasilööki. Teisisõnu: meeskonnad seisavad silmitsi finantskriisiga ning peamine ülesanne on keerulisel ajal toime tulla, kirjutab vormeliportaal PlanetF1.

McLareni meeskond saatis suure osa töötajatest sundpuhkusele ja kärpis paljude tiimi liikmete, sealhulgas tegevjuhi Zak Browni ning sõitjate Carlos Sainz juuniori ja Lando Norrise palkasid. Sainz juunior ja Norris teenivad vastavalt kaks miljonit ja 600 000 naelsterlingit aastas. Kui suur on palgakärbe, McLaren ei avalikustanud.

Hiljuti selgus, et samasugusele sammule on lähedal Ferrari ja Mercedese meeskonnad. Kuuekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) ja neljakordne tšempion Sebastian Vettel (Ferrari) on portaali andmetel nõustunud palgakärpega.

Kuigi arutelud on esialgu lapsekingades, kirjutab Daily Mail, et Hamilton loobub täielikult 40 miljoni naelsterlingi suurusest aastapalgast. Vettel teenib 35 ja Charles Leclerc (Ferrari) kaheksa miljoni suurust aastapalka. «Vettel ja Leclerc peavad läbirääkimisi palgakärpe osas,» vahendab vormeliportaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles