UEFA president: Meistrite liiga play-off võib toimuda uues formaadis, tšempion peab selguma hiljemalt augustiks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin. Foto: FABIO FRUSTACI / EPA

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Aleksander Ceferin tunnistas, koroonapandeemia on plaanid sassi löönud, laual püsib mitu lahendust.

Kõige mustema stsenaariumi korral jäävadki nii Meistrite liiga kui ka Euroopa liiga play-off´i mängud pidamata ning tšempionit ei selgu. Esialgu loodetakse siiski pandeemia vaibumisele, mis annaks lootust mängudega jätkamisele. 

Ideaalis loodab UEFA siiani, et mängude saab ühele poole juuni lõpuks. Seniseid arenguid vaadates tundub see aga ebareaalne. «Nii Meistrite liiga kui ka Euroopa liiga peab olema lõppenud kõige hiljemalt 3. augustiks,» ütles Ceferin ZDF-ile viimase piiri. 

Millised on aga võimalikud lahendused, kui aega napib? «See on erakordne olukord, mistõttu oleme kuupäevade ja algusaegade osas paindlikud. Kui kriis lõppeb, oleme valmis alustama,» arutles UEFA president. 

«Võimalik, et jätkame praeguse süsteemi järgi. Aga pole välistatud, et piirdume neutraalsel väljakul ühemänguliste play-off´idega. Laual on võimalus kaheksa või nelja võistkonnaga finaalturniiriks.»

Ceferin rõhutab, et kõige tähtsam on mängijate, fännide ja kohtunike tervis. Matšidega jätkatakse vaid juhul, kui asjaosaliste ohutus on tagatud. 

Meistrite liiga läks pausile olukorras, kus on selgunud pooled veerandfinaali pääsejad. Kaheksa hulka mahuvad praeguse seisuga PSG, Atalanta, Madridi Atletico ja Leipzig. Kaheksandikfinaali korduskohtumised jäid pidamata paarides: Madridi Real - Manchester City, Müncheni Bayern - Londoni Chelsea, Lyon - Torino Juventus ja Napoli - Barcelona.  

Euroopa liiga pandi seisma kaheksandikfinaalide ajal, kaheksast paarist jõudsid avamatši pidada kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles