Jalgpallurid peavad koroonapandeemia kiuste platsile jooksma: väldime kehakontakte, äkki on vastasel viirus?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nicaraguas mängitakse jalgpalli edasi.
Nicaraguas mängitakse jalgpalli edasi. Foto: Inti Ocon / AFP / Scanpix

Enamik spordimaailmast on küll koroonapandeemia tõttu pausil, kuid mõnes riigis siiski mitte. Nicaragua jalgpallur rääkis, kuidas kriisaeg neile mõjub.

 

«Mäng on muutunud, sest enam ei lähe me 50:50 olukordadesse sama intensiivselt kui varem. Üritame kehakontakte vältida,» vahendab Eurosport Deportivo Las Sabanase väravavahti Carlos Mosquerat. 

Puurilukk ei salga, et mängijaid saadab pidev äng: «Hirm kogu maailmas toimuva üle püsib pidevalt mõtteis. Mentaalselt pole me mängimiseks valmis, mõtted keerlevad pidevalt selle ümber, et äkki on vastasel koroonaviirus?»

Eurospordi andmetel on Nicaragua üks neljast maailma jalgpalliliigast, kes pole meistrivõistlusi pausile pannud. Viirust trotsides jätkatakse ka Valgevenes, Burundis ja Tajikistanis. Kusjuures neist viimases pole ainsatki ametlikku koroonajuhtumit. 

Nicaragua kõrgliiga matšid peetakse kinniste tribüünide ees, kuid mänge näidatakse otseülekandes kohalikus televisioonis või Facebookis. Kohaliku jalgpalliliidu president Jose Maria Bermudez ütles, et tõusnud on sealse jalgpalli populaarsus. Mänge vaadatakse ja neile panustatakse üle maailma. 

«Meid see kuidagi finantsiliselt ei mõjuta, inimesed võidavad või kaotavad raha, meie majandusseis sellest ei muutu. Aga on selgelt näha, et palju rohkem inimesi jälgib meie tegemisi, sest oleme üks vähestest riikidest, kus veel jalgpalli mängitakse,» märkis  Bermudez.

Ta lisas, et praeguse seisuga pole põhjust mängimist pooleli jätka. Väidetavalt on enam kui kuue miljoni elanikuga Nicaraguas tuvastatud vaid neli Covid-19 positiivset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles