VIDEO ⟩ 10 minutit Ott Tänakuga legendaarsel «El Chocolate» kiiruskatsel Mehhikos

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja on tänavu kihutanud vaid kolmel rallil. Palju neid veel ees ootab, ei tea hetkel keegi.
Ott Tänak ja Martin Järveoja on tänavu kihutanud vaid kolmel rallil. Palju neid veel ees ootab, ei tea hetkel keegi. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak avaldas sotsiaalmeedias kümneminutilise videoklipi, kuidas läbis tänavusel Mehhiko rallil legendaarse «El Chocolate» kiiruskatse. Vaata videot ja kihuta koos Tänakuga!

Ott Tänak (Hyundai) sai Mehhiko rallil kuuekordse maailmameistri Sebastien Ogier’ (Toyota) järel teise koha. Probleemide küüsi sattunud Tänaku ralli kulges dramaatiliselt.

Kolmanda katse järel, mille Tänak võitis tervelt 10,3 sekundiga, oli eestlane üldliider. Ortega katsel vastu kivi sõitnud Tänak kaotas neljandal katsel Ogier’le 45,9 sekundit, mis jättis valitseva maailmameistri väga keerulisse seisu. Hyundai roolikeeraja kiituseks tuleb aga öelda, et ta suutis pärast probleemi tekkimist võtta olukorrast maksimumi, sest eestlane krahmas endale riburadapidi Kalle Rovanperä, Elfyn Evansi ja Teemu Sunineni kohad.

Reedene viga röövis küll võimaluse võidelda võidu eest, aga laias laastus võib Tänak rallit lugeda kordaläinuks. Kaukasse lisandus korralik arv punkte ning ehkki vahe sarja liidriga jäi võrreldes võistluse algusega samaks, tulid Elfyn Evans ja Thierry Neuville lähemale. Praegu tundub, et iga punkt on väga tähtis, kuna pole aimugi, millal ja kus sõidetakse järgmine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles