Andres Sõber: Kristo Saage on Eesti üks aegade paremaid viskajaid

Postimees Sport
Copy
Andres Sõber (vasakult esimene) ja Kristo Saage (number 21) 2009. aastal Rakvere Tarvases.
Andres Sõber (vasakult esimene) ja Kristo Saage (number 21) 2009. aastal Rakvere Tarvases. Foto: Arvet Mägi

Aprilli alguses jõudis huvilisteni verivärske korvpalliteemaline saatesari «Aeg maha!», mille pilootosa keskendub fännide lemmiku Kristo Saage tegemistele. Lisaks peategelasele saab sõna ka alati terava ütlemisega Andres Sõber, kes vaatamata Saage vägitükkidele hindab mängumeest kõrgelt.

«Ma arvan, et ma ei valeta, kui ütlen, et Saage on Eesti üks aegade paremaid viskajaid. Kui sinna nimekirja Kuusmaad ja Kullamäed panna, siis Kristo kuulub nende hulka. Vaata et on mõnda meest vahel isegi ületanud. Tema mängutunnetus ja eriti see viskamise värk on ülimalt vägev. Tema puhul võib küll öelda, et ta on superandekas,» muljetas Sõber, vahendab korvpalliliidu kodulehekülg.

Sõber lisas: «Ma ütlen alati, et kui see mees oleks sündinud kusagil mujal – Hispaanias, Kreekas,  oleks ta mänginud Euroliigat, väga vabalt. Aga kui sa oled Väike-Maarja külje alt ja nagu ta ise ütleb, et buss käib korra päevas koju ja tagasi, siis sind eriti ei märgata.»

Kristo Saage.
Kristo Saage. Foto: Arvet Mägi

Mida põnevat rääkis Sõber 2009/2010 hooajast, kui Kristo Saage, Martin Müürsepp, Valmo Kriisa, Rain Veideman ja teised tõid Rakvere Tarvale ajaloolise hõbeda? Mis oli eduka hooaja saladus Kristo enda arvates? Vaata lähemalt saatesarja «Aeg maha!» pilootosas, mis on leitav veebilehel www.aegmaha.television.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles