Korvpalliskandaal Leedus: väidetavalt leppisid klubid kokku palkade maksmata jätmises

Toimetas Ville Arike
Copy
Leedu korvpallifännid.
Leedu korvpallifännid. Foto: Matic Klansek/Sportida/SIPA/Scanpix

Leedus on pärast mõnenädalast koroonakriisist tingitud vaikelu rullumas korvpalliskandaal. Pühapäeval saadeti erinevatele meediaväljaannetele kiri, kus ühe klubi boss pahandas kolleegidega, süüdistades neid palkade maksmata jätmise kokkuleppe rikkumises.

Niisuguse kirja saatis teiste klubide juhtidele Klaipeda Neptunase juht Sigitas Ambrazevicius, tuues kokkuleppe murdjatena välja Utena Juventuse ja Pasvalyse Pieno Zvaigzdesi, säutsus ajakirjanik Donatas Urbonas.

Portaal krepsinio.net tegi intervjuu Leedu liiga presidendi Remigijus Milašiusega, kes märkis, et mitme nädala eest toimus tõepoolest klubide koosolek, kus otsustati hooaeg lõppenuks kuulutada, kuid ühisest mängijate palkade mittemaksmisest tollest päevast alates juttu polnud.

«Kas maksta või mitte, on iga klubi enda asi. Võimalik, et pärast koosolekut toimus eraviisilisi vestlusi, kuid mind nende juures polnud,» ütles Milašius.

Ta märkis, et Leedus pole loodud korvpallurite assotsiatsiooni, mis oleks näiteks praeguses olukorras klubidega suhtlemisel suureks abiks. Iga mängija agent suhtleb klubiga eraldi ja on väljas ainult oma hoolealuse, mitte ühiste huvide eest. Milašiuse hinnangul ongi niimoodi killustatult asju raskem ajada.

Leedu meistriliigasse kuulub kümme meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles