Rootsi laskesuusakoondisse pääsenud Nilsson: praegu jääb mul kolm kuni neli märki üles

Kris Ilves
, reporter
Copy
Endine murdmaasuusataja ja tulevane laskesuusataja Stina Nilsson.
Endine murdmaasuusataja ja tulevane laskesuusataja Stina Nilsson. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

26-aastane murdmaasuusatamise olümpiavõitja Stina Nilsson teatas hiljuti, et paneb end proovile laskesuusatamises. Täna toimunud pressikonverentsil selgus, et Nilsson pääses otsemaid Rootsi rahvuskoondisse.

«Stina saab koha meie esinduskoondises. Ta saab individuaalse treeningkava, mis keskendub laskmise arendamisele,» ütles rahvuskoondise sakslasest peatreener Johannes Lukas pressikonverentsil, kirjutab Expressen.

Lukas lisas: «Toetame teda igakülgselt. Stina vajab meie toetust eelkõige praegu, aga ka tulevikus, kuid samal ajal jagame oma ressursse, et ülejäänud koondislased saaksid täielikult keskenduda järgmisel aastal Pokljukas toimuvatele maailmameistrivõistlustele ja 2022. aasta Pekingi olümpiamängudele.

Murdmaasuusatamisest loobunud rootslanna on nüüd saanud oma otsust rahulikult seedida ning arvab, et tema tulevik kuulub täielikult laskesuusatamisele. «Ma ei kahetse midagi. See teekond saab olema eesmärgipõhiline. Kogu laskesuusapere on olnud väga lahke. See on soe ja mõnus,» sõnas Nilsson. «Ma juba harjutan. Mul oli täna hea treening, kuid mul pole siiani stabiilsust. Praegu jääb mul lasketiiru kohta kolm kuni neli märki üles.»

Nilsson pole esimene murdmaasuusataja, kes on otsustanud laskesuusatamise kasuks. Hea näide on sakslanna Denise Herrmann, kes kuulub praegu laskesuusatamise tippu. Nilssoni kaasmaalanna Magdalena Forsberg oli samuti algul murdmaasuusataja, kuid liikus laskesuusatamise juurde ja tuli kuuekordseks maailmameistriks.

Nilsson tuli murdmaasuusatamises olümpiavõitjaks ja kahekordseks maailmameistriks. Tal on kokku tosin medalit (3 kulda, 7 hõbedat ja 2 pronksi) tiitlivõistlustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles