Haiglas praktikal olev Norra suusatäht: lihavõtted pidid vabad olema, aga otsustasin teha lisavahetusi

Postimees Sport
Copy
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (vasakul) koos koondisekaaslaste Therese Johaugi (keskel) ja Heidi Wengiga (vasakul).
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (vasakul) koos koondisekaaslaste Therese Johaugi (keskel) ja Heidi Wengiga (vasakul). Foto: ANDERS WIKLUND/AFP

Murdmaasuusatamise olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Astrid Uhrenholdt Jacobsen teeb praegu enda kuuenädalast arstipraktikat Norras Bærumi haiglas.

«Tegelikult pidid mu lihavõtted vabad olema, aga otsustasin teha mõned lisavalved. Praeguses olukorras ei ole minu jaoks midagi tähtsamat,» ütles 2007. aasta sprindi maailmameister Aftenpostenile. «Olen praktikalt õppinud olen, et Norra tervishoiusüsteem on tõesti valmis iga patsiendi eest hoolitsema. Siin pole vahet, kas tegemist on koroonapatsiendiga või mitte. Kõik inimesed, kes haiglas töötavad väärivad imetlust. Ka need, kes koristavad, teevad süüa, hooldavad patsiente. Nende inimeste panus on väga oluline, et me selle kriisiga toime tuleksime.»

Jakobsen usub, et koroona-järgne maailm pole enam endine. «Absoluutselt, aga usun, et saame ka tulevikus hakkama. On rõõm näha, et inimesed hoolitsevad teineteise eest ja suudame uue olukorraga kohaneda. Usun, et paljud meist asetavad asjad uude perspektiivi. Mõtestavad ümber, mis on tegelikult oluline ja mis mitte, rääkis Jakobsen.

Meditsiiniõpingute lõpuni on jäänud Norra suusatajal veel üks aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles