Klæbo ihkab tagasi sprindirühma, kuid Norras pole koht kindel ka temale

Postimees Sport
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Norra suusatäht Johannes Høsflot Klæbo ei soovi enam harjutada koos distantsisõitjatega, vaid naasta sprindirühma. Norra suusaliidu murdmaajuhi Espen Bjervigi sõnul pole Klæbole see koht tingimata tagatudki.

Oma vanaisa Kåre Hösfloti käe all harjutav norralane tegi möödunud hooajal trenni distantsirühmaga, kuid erilist edu ta pikematel suusasõitudel ei saavutanud. Ta võitis hooaja jooksul ühe ühisstardiga 15 km klassikasõidu, sprindivõite tuli aga kaheksa.

Nüüd tuligi 23-aastane norralane välja avaldusega, et ihkab sprindirühma tagasi. «Sprint on see, mida ma tahan kõige rohkem teha ja mis on mulle parim. Minu jaoks on tähtis lõbu - asi ei tohiks muutuks liiga tõsisiseks. Ka sobib mulle paremini sprindigrupi treeningmetoodika. Seal on rohkem kiiruslikke trenne,» sõnas Klæbo.

Sprindikoondise peatreener Arild Monsen kuulis Klaebo soovist taas nendega liituda mõne päeva eest. Tema sõnul on pall hetkel alaliidu väravas. «Ta väljendas soovi naasta sprindimeeskonda. Sel ei ole tegelikul suurt vahet, aga ta tahab teha väikseid muutusi,» ütles Monsen TV2-le.

Ka Norra koondise peatreener Eirik Myhr Nossum mõistab Klaebo soovi. «Ta võitis sel aastal ca 10 MK-etappi. Seega ei saa öelda, et oleks olnud paha hooaeg. Aga ma nõustun, et ta esitused polnud ühtlaselt head.»

Murdmaasuusajuht Espen Bjervig ütles aga NTBle, et Klaebot ei saagi otse sprindirühma määrata - mis sest, et ta on üks maailma paremaid suusatajaid. Tõenäoliselt norralane siiski oma tahtmise saab. «Paneme meeskonnad kokku aprilli lõpus või mais, siis selgub, » selgitas Bjervig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles