Audenteses tööle asuv Kuusmaa: noortel tuleb viljeleda meeste korvpalli

Toimetas Kris Ilves
Copy
Aivar Kuusmaa.
Aivar Kuusmaa. Foto: Eero Vabamägi

2019. aasta lõpus kuulutas Audentese spordigümnaasium koostöös spordialaliitudega välja konkursi treenerite leidmiseks alates 2020/2021. õppeaastast. Poiste korvpallitreeneritena alustavad sügisest tööd Aivar Kuusmaa ja Martin Rausberg, tüdrukute treenerina jätkab Marko Parkonen. 

«Kindlasti on tegemist uue ja põneva väljakutsega. Sellist võistkonda, kus mängijad alles tahavad korvpalluriks saada polegi ma varem juhendanud,» kommenteeris Kuusmaa, kelle üheks eesmärgiks on leida Audentese esindusvõistkonnale võistlusväljund piiri taga.

Kuusmaa lisas: «Minu selge nägemus on, et spordigümnaasiumi korvpallinoored peavad mängima rahvusvahelises liigas. Seda ideed toetab ka alaliit ja spordigümnaasium ning kõik osapooled lubasid anda endast parima, et see saaks realiseeritud.» 

Samuti soovib Kuusmaa tuua uut hingamist. «Jälgisin möödunud suvel U16 koondiste mänge ja ma näen, et selles vanuses mängitakse nö. meeste korvpalli. Juba antud vanuses tuleb viljeleda sellist korvpalli, mida mängitakse meesteklassis. Neid stiile tahaksin natuke muuta. Üldjoontes on meie eesmärk kasvatada mängijaid, kes on valmis profikorvpalli siirduma. Teeme seda samm-sammult ja tulemust näeme kahe-kolme aasta pärast.»

Eesti üks läbi aegade edukamaid korvpallureid, 52-aastane Kuusmaa täitis viimati peatreeneri kohuseid Saku I liiga klubis Kadrina Karud, kes teenis tema juhendamisel 11 võitu ja kaks kaotust. Alates 2005. aastast treeneriametit pidav endine tippmängija on meistriliiga tasemel juhendanud Kalev/Cramot, TTÜ-d ja Raplati. Aastatel 2010-2012 mängis Cramo Kuusmaa juhendamisel VTB Ühisliigas. Samuti on Kuusmaa olnud Eesti noortekoondiste peatreener. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles