Koroonaviiruse epitsentris elav Eesti sportlane ei pea üüri ja toidu pärast muretsema

Toimetas Kris Ilves
Copy
Möödunud hooajal esindas Lääne-Virumaa juurtega saalihokimängija Katrin Kivirand Šveitsi kõrgliigatiimi Zug United.
Möödunud hooajal esindas Lääne-Virumaa juurtega saalihokimängija Katrin Kivirand Šveitsi kõrgliigatiimi Zug United. Foto: Michael Peter Allenwinden

Zürichi äärelinnas elav Eesti naiste saalihokikoondise mängija Katrin Kivirand tõdes, et Šveits on Euroopas justkui koroonaviiruse epitsentris, sest seda ümbritsevad Itaalia, Prantsusmaa, Austria ja Saksamaa.

Et sportlane kodust eemale ei satu, pole tal mingeid halbu kogemusi õnneks ette tulnud. «Olukord on enam-vähem sama kui Eestis: kõik kohad on suletud ja kuskile välja sööma või kinno minna ei saa. Väljas ja poes saab käia, aga muidu peab püsima kodus,» rääkis Eesti koondislane Virumaa Teatajale.

Kivirand lisas: «Üüri ja toidu eest muretsema ei pea, sest nende eest kannab hoolt nii-öelda tugipere. Ülejäänud kulud, nagu transport, varustus ja muu, katab klubi, kellelt ei saa ma mitte küll palka, vaid pigem taskuraha. Ei tea, kas peab nüüd just väga säästlik olema, aga selles mõttes klubi poolt mingit väga suurt rahalist tuge ei ole.»

Šveitsi sattus väikesest Vajangu külast pärit Kivirand paari Soome liigas veedetud hooaja järel. Põhjanaabrite juures esindas Kivirand kaks hooaega Tampere naiskonda Koovee, kellega õnnestus tal teisel aastal tiitlivõistlustelt saavutada pronksmedal.

Loe lugu «Virulane Šveitsi saalihokiliigas: miks mitte võtta medal» Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles