Kuulus vutitreener: jalgpallurid pole masinad, keda saab sisse ja välja lülitada

Henry Lääne
Copy
Claudio Ranieri Premier League’i trofeega.
Claudio Ranieri Premier League’i trofeega. Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Tuntud jalgpallitreener Claudio Ranieri juhendab Itaalia kõrgliigaklubi Sampdoriat, kelle mitu mängijat nakatusid koroonaviirusse. Vutiõpetaja on rõõmus, et pallurid on taastunud.

«Võitleme nähtamatu haigusega, mille vastu me ei oska midagi teha. Õnneks olen maha rahunenud, olles kuulnud minu mängijate lugusid. Neil kõigil oli palavik, kuid hingamisteed pääsesid kahjustusteta,» rääkis Ranieri Itaalia meediale.

Treeneri hinnangul tuleb inimestel praeguses olukorras jääda rahulikuks. Muidugi tahab temagi jalgpalliga jätkata, kuid vaid valitsus saab öelda, millal võivad liigad edasi minna. Tähtsat rolli mängivad ka arstid.

«Öeldakse, et koroonaviirus võib põhjustada südameprobleeme ja enne treeningute jätkamist ongi seetõttu tohtri ülesanne teha kindlaks, et kõik mängijad on valmis. Pallurite südameid tuleb uurida. Tervis pole naljaasi,» ütles Ranieri.

67-aastane treener lisas, et jalgpallurid pole masinad, keda saab sisse ja välja lülitada. Vormi kogumine võtab aega, märkis mitmeid tippklubisid, näiteks Torino Juventust, Milano Interit ja Napolit, tüürinud itaallane.

Muide, Ranieri pole nõus Itaalias väljakäidud mõttega, et riigi põhjaosas baseeruvad klubid, kus koroonaviirus on olnud kõige laastavam, võõrustaksid tiime mõnes teises linnas.

«Itaalia on üle ujutatud, nagu me oleksime sõjas. Suurte linnade haiglad on põlvili surutud. Millal saavad avalikud kohad ja hotellid taas turvaliseks?» küsis ta. Lõpetuseks ütles Ranieri, et ehkki pealtvaatajateta mängimine pole jalgpall, vaid surm, on ta publikuta matšidega nõus, kui see on ainus viis uuesti pallimurule saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles