FIA president muretseb: kas inimesed tahavad üldse edaspidi sporti vaadata, kinos käia või restorani külastada? (3)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
FIA president Jean Todt.
FIA president Jean Todt. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Jean Todt pidi taas vormel 1 sarja tuleviku osas aru andma. Ta viitas, et küsimärke püsib õhus palju. 

Juba on koroonapandeemia tõttu ära jäänud või edasi lükatud üheksa esimest F1 etappi. Todt usub, et lõpuks suudetakse kokku panna üsna tummine võistluskalender, kuid sport ja kogu muu maailm võib olla selleks ajaks muutunud. 

«Tähtis osa, millega peame arvestama, on pealtvaatajate huvi,» arutles Todt Motorsportile. «Kui see kriis lõpuks läbi saab, siis kas inimesed tahavad endiselt võidusõitudel käia? Kas üldse soovitakse enam sporti vaadata ja teha? Kas taas hakatakse teatris käima? Aga restoranis või kinos? Kõik algab otsast peale.»

Esialgu pidi vormel 1 sarjas olema tänavu kavas 22 etappi. Todt usub, et positiivse stsenaariumi puhul saaks neist ära pidada 18. Tema arvates on reaalne ühes kuus pidada kaks-kolm võistlust. Alustada võiks juulis või augustist ning lõpetada detsembris. 

«Aga võime vabalt sattuda olukorda, kus korraldajad ei tunne end turvaliselt ning keelduvad etapi korraldamisest. Seega jääb õhku palju muutujaid. Võib-olla õnnestub hooaeg korralikult läbi viia, kuid päris peo meeleolu ei teki,» märkis 74-aastane prantslane.

Kaalutud on ka varianti, et hooaeg lõpeb alles tuleva aasta alguses. Todt peab seda ebatõenäoliseks, ent lõpliku otsuse langetavad sarja omanikud Liberty Mediast. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles