Video ⟩ Martin Müürsepa karjääri üks suuremaid võite tähistab ümmargust sünnipäeva

Henry Lääne
Copy
Dušan Ivković (vasakul) ja Martin Müürsepp 2000. aastal Ateena AEK särgis.
Dušan Ivković (vasakul) ja Martin Müürsepp 2000. aastal Ateena AEK särgis. Foto: TOOMAS HUIK / PM/EMF

Täna 20 aastat tagasi võitis Eesti ajaloo üks paremaid korvpallureid Martin Müürsepp Ateena AEK ridades FIBA Saporta karikasarja finaali, meenutas Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum. 

Itaallaste Bologna Virtus Buckler sunniti Lausanne’is toimunud finaalis alistuma 83:76 (poolaeg 46:33) ning võitjate poolel oli üks võidu peamisi arhitekte just Müürsepp. Ta rassis platsil 32 minutit, viskas 15 punkti ja hankis 6 lauapalli.

Hooajal 1999/2000 oli AEK peatreeneriks legendaarne Dušan Ivkovic. Meeskond oli hästi komplekteeritud, kuid kindlasti mitte nii kõva kui Itaalia ja Hispaania gigantidel, seetõttu tuleb AEK tiitlivõitu väga kõrgelt hinnata.

Enne finaali peeti soosikuks pigem Bologna meeskonda, sest Kinder oli suurte rahade toel kokku saanud väga tugeva koosseisu (Predrag "Saša" Danilović, Nikos Economou, Saulius Štombergas jt).

Mäng kulges siiski AEK initsiatiivil, kusjuures seisul 76:74 tegi Müürsepa vise vaheks 4 punkti ja sealtmaalt vastased enam mängu tagasi tulla ei suutnud. Turniiri alagrupifaasis lõi kaasa ka Tartu ÜSK Delta, kuid ühest võidust edasipääsuks ei piisanud.

Vaata kohtumist täispikkuses:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles