Kas Arsenal jääb oma tähtründajast ilma?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Pierre-Emerick Aubameyang.
Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Paul Terry/Sportimage/PA Images

Londoni Arsenali ründaja Pierre-Emerick Aubameyang pole seni klubiga uut lepingut allkirjastanud.  

30-aastane ründaja liitus Dortmundist Arsenaliga 2018. aasta jaanuaris toona klubi rekordit tähistanud 56 miljoni naela suuruse üleminekutasu eest. Gaboni jalgpallikoondislase leping klubiga lõppeb aga järgmisel suvel ning hoolimata Arsenali ponnistustest pole ta lepingut veel pikendanud.

Eelmisel kuul ütles Arsenali peatreener Mikel Arteta, et klubi teeb kõik oleneva, et hoida ründajat Londonis. Peatreeneri sõnul tuleks lepingupikendus kindlasti vormistada enne tänavuse hooaja lõppu.

Gaboni jalgpalliliidu president Pierre Alain Mounguengui on veendumusel, et Aubameyang vääriks kohta ambitsioonikamas klubis kui Arsenal. «Ta pole Arsenaliga mitte midagi võitnud. See on olnud kollektiivne läbikukkumine,» ütles ta kriitiliselt.

«Ma ei taha öelda, et Arsenalil pole ambitsioone, kuid need ei ole nii kõrged kui mõnel teisel Euroopa klubil. Kui Pierre suudaks teenida lepingu mõnelt esiletükkivamast klubist, leiaks ta seal kindlasti oma koha,» jätkas ta.

Sel hooajal on Gaboni ründaja Arsenali eest löönud kõikide sarjade peale 20 väravat. Kuulujuttude kohaselt tunnevad temast huvi nii Barcelona kui Milano Inter.

«Gaboni inimesed näevad, et Aubameyang on tõusnud tasemele, kus ta võiks karjääri mõnes suurklubis lõpetada ning lisaks individuaalsetele auhindadele tuua koju ka mõne tähtsa tiitli,» ütles Mounguengui.

Aubameyang on Arsenaliga mänginud nii Euroopa liiga kui Inglismaa liigakarika finaali, kuid mõlemad mängud kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles